13.11.19

Ποταμός βάφτηκε κόκκινος μετά τη σφαγή χιλιάδων γουρουνιών...


Ποταμός ο οποίος βρίσκεται μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας έγινε κόκκινος, αφού μολύνθηκε από το αίμα χιλιάδων χοίρων που σκοτώθηκαν, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Σεούλ να...
περιορίσει την εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Από τις 17 Σεπτεμβρίου η Νότια Κορέα έχει σκοτώσει περισσότερους από 380.000 χοίρους καθώς τότε έγινε αντιληπτό το πρώτο κρούσμα της ασθένειας αυτής, η οποία δεν είναι μεν επικίνδυνη για τους ανθρώπους, όμως μεταδίδεται πολύ εύκολα στους χοίρους και είναι θανατηφόρα.

Η σφαγή των χοίρων που έχουν μολυνθεί είναι το μόνο μέσο ώστε να αποτραπεί η μετάδοση της ασθένειας.

Οι τοπικές αρχές επεσήμαναν ότι οι χοίροι είχαν απολυμανθεί προτού σφαγιαστούν.

Νοτιοκορεατική μη κυβερνητική οργάνωση εξήγησε ότι οι έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας σε περιοχή όπου βρίσκεται σφαγείο χοίρων, στο οποίο εκτιμάται ότι έχουν σφαγιασθεί 47.000 ζώα, είχε ως αποτέλεσμα το αίμα τους να χυθεί την Κυριακή στον ποταμό Ιμτζίν, βάφοντάς τον κόκκινο.

«Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής», δήλωσε ο Λι Σέοκ- γου, επικεφαλής της οργάνωσης για την προστασία του ποταμού Ιμτζίν.

«Αυτό που είναι επίσης δύσκολο να ανεχθεί κανείς είναι η μυρωδιά. Μου είπαν ότι πολλοί γεωργοί δεν μπορούν πια να εργαστούν εξαιτίας της ανυπόφορης μυρωδιάς», πρόσθεσε.

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Περιβάλλοντος μετέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι το πρόβλημα του αίματος στο ποτάμι έχει πλέον «διευθετηθεί όπως θα έπρεπε», κυρίως με τη χρήση αντλιών, ενώ τόνισε ότι το τρεχούμενο νερό δεν έχει μολυνθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: