17.11.19

Τέρμα η ανομία: την εξουσία ανέλαβε η Αστυνομία...


Η ελληνική αστυνομία -κατά μια άποψη η παλιά …χωροφυλακή- τις τελευταίες μέρες έχει αναλάβει πρωτοφανή δράση αρχίζοντας από τις εκκενώσεις καταλήψεων με πρόσφυγες και...
την έφοδο σε κινηματογράφους για την σύλληψη ανηλίκων -που βλέπουν ακατάλληλες ταινίες.

Η εισβολή σε κλαμπ -πέστε κάτω όλοι, ρε- για συλλήψεις για ναρκωτικά με μια πρωτοφανή επιχείρηση με τρακόσια άτομα γονατιστά με τα χέρια στο κεφάλι συμπίπτει με την επαναφορά του ωραρίου στα κέντρα διασκέδασης, την εφαρμογή- πάλι!- του νόμου για το κάπνισμα, αλλά και τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα επιβλέπει ο ίδιος την εφαρμογή του κι αν οι μοτοσυκλετιστές φοράνε …κράνη.

Η σοδειά έχει και μια ανακάλυψη «γιάφκας» στην ΑΣΟΕΕ όπου βρέθηκαν υλικά άδεια μπουκάλια, γάντια και κουκούλες- μαζί με «φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου» που μία υπουργός συγκρίνει με τον οπλισμό του στρατού της Συρίας.

Την επόμενη μέρα η αστυνομία μπαίνει στο οικονομικό πανεπιστήμιο -καταργώντας όχι μόνο το άσυλο, αλλά και την αυτοδιοίκηση πια, τις πανεπιστημιακές αρχές και φυσικά τους φοιτητικούς συλλόγους που διαμαρτύρονται και επιχειρούν να μπουν σε ένα χώρο που πλέον δεν τους ανήκει.

«Τέλος τα πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των αστυνομικών» έχει ήδη ανακοινώσει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, ενώ ο εκπρόσωπος της πανελλήνιας ομοσπονδίας τους λέγοντας πως οι «φυλακές είναι έτοιμες» προακαταλαμβάνει και την δικαιοσύνη -ενώ μάλλον έχει καταργήσει και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη που επιμένει να δηλώνει πως ούτε η ανομία, αλλά ούτε «η Αστυνομία δεν έχει δουλειά στα πανεπιστήμια’.

Η απίστευτη γελοιοποίηση της κυβέρνησης με την εισβολή της αστυνομίας για να βρει ανηλίκους σε σινεμά που έπαιζε την ταινία ο «Τζόκερ» έδειξε μεταξύ των άλλων πως δυο υπουργοί- Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη- που θα πήγαινε την επόμενη να δει την ταινία με τον γιο του- καταργήθηκαν εκείνο το βράδυ κι ακόμα ερευνάται ποιος έδωσε μια τέτοια εντολή -που ορισμένα μέσα επιχείρησαν να αποδώσουν στον …Ραγκούση!

Το χτύπημα της ανομίας περιλαμβάνει και μια ακόμα επιτυχία της αστυνομίας που είναι μια τρομοκρατική ομάδα που τα μέλη της κάνουν ληστεία για χίλια ευρώ, αυτοπυροβολούνται και προφανώς γνωστοί στην αστυνομία από καιρό έρχονται στην επικαιρότητα την κατάλληλη στιγμή -για μια επιχείρηση που δεν έκαναν, αλλά θα έκαναν -και «ευτυχώς τους προλάβαμε».

Οι απαγωγές αριστερών φοιτητών -που επίσης ως φαίνεται παρακολουθούνται, η σύλληψη του γραμματέα της σπουδάζουσας του πρώην κυβερνητικού κόμματος, η βία ακόμα και με βασανιστήρια -όπως έχει καταγγελθεί, μάλλον αιφνιδίασαν τον κοιμώμενο φοιτητικό χώρο που για πρώτη φορά μετά από χρόνια -εμφανίζεται με μεγάλες διαδηλώσεις.

Μόνο που μάλλον είναι η κυβέρνηση που ορίζει τον χρόνο και τον λόγο της διαδήλωσης και τα συνθήματά τους. Σα να θέλει να οργανώσει εκείνη ένα …κίνημα ή να στήσει -κατά την αντιπολίτευση- μια «προβοκάτσια»- έχοντας ήδη ταυτίσει στα Εξάρχεια ναρκέμπορους, «μπαχαλάκηδες» και συμμορίες με τα ¨γκρουπούσκουλα».

Η αστυνομία -έχοντας πάρει το νόμο στα χέρια της- φαίνεται να παραβιάζει ακόμα και το ιατρικό απόρρητο, να μπαίνει σε ασθενοφόρα ή να τα εμποδίζει να πλησιάζουν την ΑΣΟΕΕ και να φακελώνει τραυματίες στη διάρκεια των τελευταίων γεγονότων.

«Έχει να συμβεί τέτοιο περιστατικό στη Μεταπολίτευση από όσο γνωρίζουμε. Ηταν πρωτοφανή όσα έζησαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Το πρώτο παράδοξο είναι πως οι αστυνομικές δυνάμεις σταματούσαν τα ασθενοφόρα πριν καν αυτά φτάσουν στην ΑΣΟΕΕ, κάνοντάς τους έναν πρόχειρο σύντομο έλεγχο 2-3 λεπτών, πριν τους αφήσουν να περάσουν. Ελεγχαν κάθε ασθενοφόρο που κατευθυνόταν προς την ΑΣΟΕΕ. Αραγε τι όμως θα μπορούσε να κομίζει ένα ασθενοφόρο;» θα γράψει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Να θυμίσουμε εδώ το πρόσφατο περιστατικό στην ψυχιατρική κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου όπου φρουρός συνόδευε ασθενή ένοπλος κι όταν η εφημερεύουσα ιατρός και πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ του επισήμανε ότι απαγορεύεται να οπλοφορεί, εκείνος την …συνέλαβε!

Η αστυνομία και πάλι καταργεί τον νόμο αφού οι αστυνομικοί δεν μπορούν να συλλάβουν εφημερεύοντα γιατρό και το περιστατικό έκλεισε με την παρέμβαση του διοικητή του νοσοκομείου, όταν το σωματείο εργαζομένων του Ευαγγελισμού -αυτή τη φορά κατήγγειλε ότι συγγενής ασθενούς – ανώτατη δικαστής, κάλεσε την ….αστυνομία να ψάξει να βρει τον γιατρό που αναζητούσε.

Μέσα σε όλη αυτή την ωραία ατμόσφαιρα η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει σκληρές ποινές για την βλασφημία- ίσως και για την εξύβριση του …βασιλέως, αλλά μάλλον οι διαμαρτυρίες από ό,τι απέμεινε από την ‘φωτισμένη δεξιά» την απέτρεψε. Δεν γλύτωσαν όμως κάποιοι που συνελήφθησαν γιατί έκαναν διαλογισμό στο Πάρκο Ελευθερίας που τους μπουζούριασαν σαν άλλες εποχές.

Ας κρατήσουμε από όλη αυτή την συγκυρία τόσων πολλών απίστευτων γεγονότων ότι το κράτος δικαίου -όπως ορίζεται με βασική αρχή ότι εκτελεστική εξουσία υπόκειται στο νόμο και δεν τον καταστρατηγεί- ούτε κυβερνά η αστυνομία- πήγε περίπατο από το «επιτελικό κράτος».

Το κράτος που σχεδιάζει ο Μητσοτάκης όπως δείχνει η εικόνα με τα ΜΑΤ μέσα στην ΑΣΟΕΕ έχει ορισμένες νέες αρχές -που εξέφρασε πολύ καλά ο Μάκης Βορίδης -που μάλλον είναι πιο κατάλληλος -με τις απόψεις του περί «αναγκαστικότητας» του ξύλου- για υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Τα δικαιώματα εμποδίζουν την εφαρμογή του νόμου και μπορούν να παραβιάζονται, όπως το ιατρικό απόρρητο. Τα φυλλάδια «αναρχικού περιεχομένου» είναι οπλισμός και οι τρομοκράτες συλλαμβάνονται όχι για ό,τι έκαναν ή για ό,τι θα έκαναν. Και τα ΜΑΤ μπαίνουν στην ΑΣΟΕΕ όχι για να καταστείλουν την «ανομία», αλλά τους φοιτητικούς συλλόγους και να καταργήσουν τις πανεπιστημιακές αρχές.

Ο αστυνομικός που προεξοφλεί πλέον ποιος θα πάει φυλακή έχει πάρει την εξουσία και αν πιστέψουμε καταγγελίες συλληφθέντων κατασκευάζει κατηγορίες, ενώ δεν διστάζει να συλλάβει γιατρούς ή να ελέγξει ασθενοφόρα.

Φαίνεται πως οι γιατροί όπως και οι δικαστικοί που απαλλάσσουν συνήθως ως συλλαμβάνουν αναίτια ή χωρίς στοιχεία αστυνομικοί -είναι πλέον ύποπτοι, όσο και τα πανεπιστημιακά όργανα. Ακόμα και οι υπουργοί όπως δηλώνει έμμεσα το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών όταν λέει «τέλος τα πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των αστυνομικών».

Όλοι αυτοί -μπαχαλάκηδες, τρομοκράτες, ναρκέμποροι και ΣΥΡΙΖΑ- συνεργάζονται, όπως λένε καθαρά πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας -μαζί με γιατρούς, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς για να εμποδίσουν την αστυνομία να ερμηνεύσει το νόμο και να χαράξει κυβερνητική πολιτική.

Η φράση «το κράτος είστε εσείς» ανήκει στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αλλά δεν το εννοούσε όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε πει καθαρά ήδη πριν τις εκλογές»‘Αφήστε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».

«Ετσι γα@@νε οι χακί. Στα Εξάρχεια έχουμε χούντα ρε, το κατάλαβες; Οποιος δεν δέχεται φάπα και που@@α, δεν μπαίνει στα Εξάρχεια. Εμείς κάνουμε κουμάντο» θα πει ένας αστυνομικός -που έπιασε …δουλειά»- σε πολίτη που εδάρη ανηλεώς στα Εξάρχεια, αφού τον ξεγύμνωσαν.

Τα περιστατικά βίας τις τελευταίες μέρες που έχουν καταγραφεί είναι αναρίθμητα, αλλά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχει διατάξει καμιά διοικητική εξέταση, έστω για τα μάτια του κόσμου.

Ίσως γιατί το «επιτελικό» κράτος τον έχει ήδη καταργήσει αφού με τις δηλώσεις του -όπως η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά στο πανεπιστήμιο- παίζει ¨πολιτικά παιχνίδια» και δεν αφήνει ¨την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».

Μόνο που η δουλειά της αστυνομίας δεν είναι πλέον να «πατάξει» την ανομία, αλλά και να ορίσει τι είναι νόμος. Την εξουσία έχει πάρει ο εκπρόσωπος των αστυνομικών, ούτε καν της αστυνομίας, που έχει τον πρώτο λόγο. Εγκρίνει την …επέτειο, «αν και έχει ξεθωριάσει σαν πολιτικό γεγονός».

‘Παρόλα αυτά εμείς θα είμαστε εκεί με 5 χιλιάδες αστυνομικούς, με 15 διμοιρίες αστυνομικών έξω από την αμερικανική πρεσβεία να φυλάνε το κτίριο και με τις νέες ομάδες δράσης που επανασυστήθηκαν». «Οι φυλακές είναι έτοιμες και είναι εκεί, για όποιον επιθυμεί να πετάξει μολότοφ στην επέτειο του Πολυτεχνείου».

Ο εκπρόσωπος των αστυνομικών καθοδηγεί την κυβέρνηση και ο υπουργός …εκτελεί τις αποφάσεις του, αφού ο νέος ρόλος του είναι νομοθετικός και πολιτικός. Είναι ο ίδιος που έχει πει ότι οι πρόσφυγες είναι «σκόνη και οι ακροαριστεροί «σκουπίδια». Κι ο υπουργός θα φύγει αύριο, ενώ η αστυνομία θα είναι εδώ...

Νίκος Λακόπουλος

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: