22.11.19

«Προφανώς και δεν αποδέχομαι βιασμούς ανηλίκων»...

Εξηγήσεις για την αναφορά του για τους βιασμούς ανηλίκων στη Μόρια, έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, τονίζοντας πως «έχει απομονωθεί η φράση σε...
έναν διάλογο έντονο, ο λόγος ήταν ατελής».

«Αισθάνομαι άσχημα, δεν είναι δυνατόν να δικαιολογήσω το ότι δεν είμαι ελέφαντας, δεν υπάρχει κανείς στοιχειωδώς εχέφρων που αν δικαιολογεί ή να ανέχεται εγκληματικές δραστηριότητες ή βιασμούς ανηλίκων ανάλογα με τη συχνότητα που συμβαίνουν. Δεν μπορώ να το αποδεχτώ αυτό το πράγμα, αυτή είναι η διαδρομή μου και το αξιακό μου σύστημα» είπε ο κ. Δρίτσας μιλώντας στην τηλεόραση του Αντέννα.

Έκανε λόγο για «προβοκάτσια» από τον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ Σπύρο Καρανικόλα «και ένα σύστημα ολόκληρο που σε αυτές τις περιπτώσεις αξιοποιεί κάθε τι απομονώνοντας τμήματα διαλόγου».

«Η αντίδρασή μου ήταν σε ένα κλίμα που χρησιμοποιείται πολύ συχνά, όχι για να διορθώσουμε τα πράγματα ή να καταγγείλουμε την αθλιότητα της Μόριας, αλλά για να διαμορφώσουμε ένα φοβικό κλίμα, παρουσιάζοντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως φορείς και πρωταγωνιστές εγκλημάτων. Εκεί αντέδρασα και είπα ότι εμείς ως κυβέρνηση δεν αξιοποιούσαμε προπαγανδιστικά τέτοια θλιβερά φαινόμενα όταν προέκυπταν, αλλά φροντίζαμε να τα προβλέπουμε, να τα αποτρέπουμε, να τα διαχειριζόμαστε και υπεύθυνα να τα μειώνουμε όσο γινόταν. Εκεί ετέθη το ζήτημα της χρονικής διάστασης» εξήγησε.

«Αν δείχναμε τα τρία λεπτά της εκπομπής θα ήταν η εικόνα διαφορετική, όταν δείχνουμε τα δέκα δευτερόλεπτα είναι πάλι διαφορετική» σημείωσε.

«Ήταν ένας έντονος τηλεοπτικός καβγάς ακριβώς γιατί αντέδρασα στο ότι συζητούσαμε τα μέτρα της κυβέρνησης και είχα ένα συνομιλητή ο οποίος αναδεικνύει πως μετανάστες και πρόσφυγες ρέπουν προς εγκληματική δραστηριότητα. Σε αυτή τη γενίκευση αντέδρασα» πρόσθεσε.

«Προφανώς και δεν αποδέχομαι βιασμούς ανηλίκων, θέλει και ρώτημα; Όπως κανείς Έλληνας ή Ελληνίδα σε αυτόν τον τόπο» κατέληξε...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: