26.11.19

Δοξάστε τους!...


Η κυβέρνηση και τα δεξιά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να μας πείσουν ότι η διαπλοκή και η διαφθορά δεν είναι θέματα που πρέπει να απασχολούν τους πολίτες. Έτσι, όσοι επιμένουν να...
εκφράζουν άποψη, να ασκούν κριτική και να διαμαρτύρονται, είτε είναι εκτός τόπου και χρόνου είτε καθοδηγούνται από ιδεοληψίες.

Είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια ότι η διαπλοκή, η διαφθορά και το πελατειακό σύστημα ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη χρεοκοπία της χώρας. Αυτά είναι περασμένα ξεχασμένα. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση και τα δεξιά μέσα ενημέρωσης θέλουν να τα κάνουν «ξεχασμένα», δυστυχώς όμως γι’ αυτούς δεν είναι περασμένα, γιατί και η διαπλοκή και η διαφθορά και οι πελατειακές πρακτικές είναι εδώ.

Πρόκειται, όμως, κατά την εκτίμηση των κυβερνώντων και των δημοσιολόγων που τους υπηρετούν, για ήσσονος σημασίας θέματα, βαρετά και κυρίως αδιάφορα για την πλειονότητα των κατοίκων αυτής της χώρας.

Να μην ασχολούμαστε λοιπόν με τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις που εξυπηρετούν μέλη της ολιγαρχίας. Να μην ασχολούμαστε λοιπόν με τις βοήθειες που παίρνουν από την κυβέρνηση εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν με τη Δικαιοσύνη. Να μην ασχολούμαστε λοιπόν με το καθεστώς προστασίας που στήνει μεθοδικά η κυβέρνηση των αρίστων για να προφυλάξει τους φίλους της στον χώρο των επιχειρήσεων. Να μην ασχολούμαστε λοιπόν με τα δώρα στους έχοντες και κατέχοντες που όλως τυχαίως είναι χορηγοί της συντηρητικής παράταξης. Να μην ασχολούμαστε λοιπόν με τις κραυγαλέες περιπτώσεις εφαρμογής του μοντέλου της περιστρεφόμενης πόρτας (από την οικονομία στην κομματική πολιτική και αντιστρόφως)...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Τάσου Παππά πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: