8.11.19

Η Ντόρα αρχηγός...


Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές διαφοροποιήθηκε «ηχηρά» η Ντόρα Μπακογιάννη την τελευταία εβδομάδα από τη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που...
σε κάποιους προκάλεσε έκπληξη, αλλά σε κάποιους άλλους όχι…

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και φυσικά αδερφή του πρωθυπουργού κράτησε διαφορετική στάση από την αντίστοιχη της πλειοψηφίας των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για τρία θέματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη και σχολιάστηκαν φυσικά στα social media.

Στις 30/10 και ενώ κάποιοι στη ΝΔ έχουν χαρακτηρίσει ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία την επανεξέταση της Συμφωνίας των Πρεσπών με αφορμή τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία, η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει: «Επειδή διάφοροι πανηγυρίζουν και ακούω διάφορα, από διάφορα media ότι «ιδού η ευκαιρία μας να ακυρώσουμε τη Συνθήκη των Πρεσπών». Με πάρα πολύ μεγάλη χαρά θα γύριζα το ρολόι πίσω. Αλλά το ρολόι δεν γυρίζει πίσω».

Στις 31/10 και ενώ η παρέμβαση δέκα νέων κοριτσιών στην παρέλαση της Νέας Φιλαδέλφειας αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης παντού, η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις (οι οποίες προέρχονται κυρίως από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας) ως υπερβολικές και βάζει στο στόχαστρό της τον Δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Βούρο, για τις δηλώσεις του. «Όλες αυτές οι αντιδράσεις για το ζήτημα της παρέλασης είναι υπερβολικές, και δη του δημάρχου επιεικώς μη κατανοητή. Τα κορίτσια αυτά θέλουν διάλογο, όχι ακραίους χαρακτηρισμούς», έγραψε στο twitter.
Τελευταία και πολύ σημαντική διαφοροποίηση της Ντόρας Μπακογιάννη σε σχέση με τη στάση των περισσότερων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ήταν τα όσα είπε στον Alpha σχετικά με το ρατσιστικό μπάρμπεκιου στα Διαβατά, δίπλα από τις προσφυγικές δομές, δήλωση η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «άδειασμα» σε νέους βουλευτές που βγήκαν μπροστά.

«Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του ή δεν το μαθαίνεις ποτέ. Με ενόχλησε αυτό το θέμα, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώμε χοιρινό ή δεν θα πίνουμε αλκοόλ, αλλά επειδή προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπο και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις», είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους Κωνσταντίνο Κυρανάκη και Θάνο Πλεύρη (χωρίς όμως να τους κατονομάσει αν κι αυτοί ήταν οι πρώτοι που αντέδρασαν): «Κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές δεν κατάλαβαν γιατί μιλούσαν . Το θέμα κομματικοποιήθηκε. Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει βουλευτής της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει ότι η έλλειψη ανθρωπιάς και στήριξης του αδυνάμου μπορεί να είναι πολιτική θέση»...

Οι τρεις αυτές «ηχηρές» διαφοροποιήσεις δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η Ντόρα αφήνει τον αδερφό της να λασπώνεται στον ακροδεξιό βούρκο, ενώ η ίδια στήνει τον δικό της κεντρώο αρχηγικό ρόλο, γνωρίζοντας ότι αργά ή γρήγορα ο Κυριάκος θα την πληρώσει ακριβά την ακροδεξιά του στροφή.

Και η Ντόρα δεν σκέφτεται μόνη της.

Σκέφτεται με παρέα και παρέα με…

Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: