13.11.19

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά νεκρή η Προανακριτική...

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά νεκρή η Προανακριτική«Πρόκειται για παρωδία κοινοβουλευτικής επιτροπής». Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε πηγή του ΣΥΡΙΖΑ τη χτεσινή απόφαση της πλειοψηφίας της Προανακριτικής να απορρίψει το αίτημα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθούν οι...
Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Θανάσης Πλεύρης και Βασίλης Κεγκέρογλου. 

Σε κάθε περίπτωση, στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η Προανακριτική για τη Novartis είναι πλέον πολιτικά νεκρή.  

Υπονόμευση του κοινοβουλίου

Τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ συνόψισε με δήλωσή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι: «Οι μάσκες σήμερα έπεσαν. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αποφασίζουν με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους εαυτούς τους όσα δε δίστασαν να εφαρμόσουν για τη μειοψηφία».

Ο κ. Τζανακόπουλος προσέθεσε ότι: «Έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους. […] Η παρωδία έχει πλέον αποκαλυφθεί». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει έμφαση στην κριτική για «δύο μέτρα και δύο σταθμά», θεωρώντας ότι το σκεπτικό της απόφασης για την εξαίρεση Τζανακόπουλου και Πολάκη από την Προανακριτική θα έπρεπε να οδηγήσει (αν εφαρμοζόταν) στην εξαίρεση των τριών βουλευτών της πλειοψηφίας.

Η απόφαση

Η απόφαση να μην αντικατασταθούν οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης, αλλά και να μην εμφανιστούν στην Προανακριτική, είχε ληφθεί αρκετές μέρες μετά από εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα. Στη συγκεκριμένη επιλογή είχαν συγκλίνει όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Οι λόγοι ήταν οι εξής:

Ενδεχόμενα επεισόδια θα υπέσκαπταν το γενικά το κύρος του πολιτικού συστήματος και ειδικά την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνης αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει επανειλημμένα παρουσιάσει την πάταξη της διαφθοράς ως αναγκαία κίνηση για την ανάσχεση της απαξίωσης της πολιτικής.

Εκτιμήθηκε ότι συνέχιση της αντιπαράθεσης για τη διαδικασία ήταν μια πολιτική ατζέντα που επιδίωκε η Νέα Δημοκρατία, για να αποσπάσει την προσοχή της κοινή γνώμης από το προσφυγικό.

Αυτή τη στιγμή το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» ότι η κυβέρνηση δέχεται μεγάλη πίεση τόσο στο προσφυγικό όσο και στο ζήτημα των δημοκρατικών ελευθεριών. Επομένως, για την ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να δώσει έμφαση σε αυτά τα δύο θέματα, αναδεικνύοντας την ανεπάρκεια, τις ανακολουθίες και την ακραία συντηρητική λογική της κυβέρνησης.

Εννοείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στη γραμμή ότι η Novartis είναι τεράστιο σκάνδαλο το οποίο επιχειρούν να συγκαλύψουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: