13.11.19

Ο Κοτζιάς, η ΝΔ...

...και η αλλαγή γραμμής της «Νέας Σελίδας»...

Η αλλαγή γραμμής της εφημερίδας «Νέα Σελίδα» δεν έχει μείνει ασχολίαστη ούτε έχει περάσει απαρατήρητη από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Βλέπετε, η «Νέα Σελίδα» δεν «το γύρισε» απλώς από τον ΣΥΡΙΖΑ στο...
ΚΙΝΑΛ, αλλά έχει αλλάξει θέση και άποψη και σε μείζονα θέματα, όπως το προσφυγικό (που πλέον το περιγράφει ως «μεταναστευτικό»...) και η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρώτος, πάντως, που σχολίασε δημόσια την μεταστροφή της «Νέας Σελίδας» δεν ήταν κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Νίκος Κοτζιάς, μιάμιση εβδομάδα μετά την πρωτοσέλιδη αναφορά της εφημερίδας σε «λάθη Κοτζιά-Τσίπρα στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Μιλώντας στην εκδήλωση του «Πράττω» για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης, ο Νίκος Κοτζιάς προειδοποίησε ότι η Δεξιά ξέρει να φτιάχνει συμμαχίες και έφερε ως παράδειγμα την εφημερίδα του εκδοτικού οργανισμού Λιβάνη. «Η συμμαχία αυτή διευρύνεται σε διάφορους τομείς, όπως στον χώρο του Τύπου, δείτε την εφημερίδα Νέα Σελίδα και την αλλαγή στάσης. 

Η ΝΔ εξασφαλίζει την αναπαραγωγή του συστήματος και διαμορφώνει συμμαχίες με μικρομεσαία στρώματα, πχ η συντηρητική διανόηση είναι πλέον πιο ισχυρή από ό,τι στο παρελθόν, είναι τμήμα της Εκκλησίας, ο άμβωνας μεταδίδει το κυρίαρχο μήνυμα», είπε χαρακτηριστικά ο Κοτζιάς, προσθέτοντας: «Είναι το παραδικαστικό κύκλωμα. Είναι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί. Είναι η εθνοφρουρά που έστηνε ο Καμμένος, τα νέα ΤΕΑ. Αυτή η συγκρότηση έχει αδυναμίες. Όλο αυτό στηρίζεται, όσο εξασφαλίζει την αναπαραγωγή του συστήματος»...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: