22.11.19

«Τα μάθαμε από τα ΜΜΕ»..

ΒΙΝΤΕΟ

Στη Λέρο έχουν ξεπεράσει πλέον τα όρια της υπομονής αναφορικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού στο νησί και τα μέτρα της κυβέρνησης φαίνεται ότι ήταν η...
σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας εξήγγειλε το σχέδιο της ΝΔ, τονίζοντας ότι άπαντες αρμόδιοι έχουν ενημερωθεί και ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες.

«Δεν μπορώ να δεχτώ πως δεν υπάρχει συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, μπορώ να ακούσω τις επιφυλάξεις για τα επόμενα βήματα, είμαι εδώ να τα συζητήσουμε. Το σχέδιο που ανακοινώθηκε ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τους δημάρχους και τις τοπικές κοινωνίες», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

Ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλλιας, μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα τόνισε χαρακτηριστικά:

 «Το θεωρώ απαράδεκτο μετά από τόση αλληλεγγύη, τόση υπομονή και τεράστιο βάρος που έχουμε σηκώσει, να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην μας, χωρίς να έχουμε ενημερωθεί. Αναφέρομαι στη δομή των κλειστών κέντρων. Εμείς αναμέναμε την αποσυμφόρηση του νησιού, ξαφνικά ενημερωνόμαστε ότι θα λειτουργήσουν κλειστά κέντρα.

Κανείς δεν ενημέρωσε κανέναν. Μάλιστα, πρόσφατα ήταν ο κ. Λογοθέτης και αναμέναμε όλοι με χαρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για αποσυμφόρηση του νησιού και ξαφνικά πληροφορούμαστε για την κλειστή δομή. Και ρωτάω, θα είναι μόνο η κλειστή δομή; Τι θα γίνουν οι τρεις δομές που υπάρχουν;»

«Με τις καθημερινές ροές πού θα πηγαίνουν οι άνθρωποι; Γιατί να σηκώσει το βάρος όλο η Λέρος και η Κως; Η Λέρος έχει πληρώσει το τίμημα των κλειστών φυλακών, έχει δυσφημιστεί το νησί με το ψυχιατρείο και τους πολιτικούς κρατούμενους. Δεν επιτρέπουμε μετά από τόση προσπάθεια που καταβάλαμε να αναπτυχθεί το νησί τουριστικά, να ξαναγυρίσουμε πίσω. Κανείς δεν μου εγγυάται το τι θα συμβεί», πρόσθεσε.

Ο κ. Κόλλιας επέμενε ότι δεν είχε ενημερωθεί από κανέναν για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αντίθετα με τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ότι οι αρμόδιοι δήμαρχοι είναι ενημερωμένοι.

Ωστόσο, ο ειδικός γραμματέας πρώτης υποδοχής, Μάνος Λογοθετής, ξεκαθάρισε ότι οι αρμόδιοι είναι ενήμεροι, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου γνώριζε και θα έπρεπε να μεταφέρει το σχέδιο στους δημάρχους των νησιών, με τον κ. Κόλλια να παραδέχεται ότι μίλησε με τον κ. Χατζημάρκο, μετά τις εξαγγελίες, αλλά όπως είπε εκείνος (σ.σ.: Χατζημάρκος) ήξερε για τις εξαγγελίες, καθώς ήταν και δική του πρόταση το κλειστό κέντρο στη Λέρο.

«Όπως ο δήμαρχος μπορεί να λέει ότι δεν είχε ενημερωθεί, μπορώ να σας πω κι εγώ ότι είχε ενημερωθεί. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να λέει ότι έχει ενημερωθεί», τόνισε ο κ. Λογοθέτης με τον κ. Κόλλια να τον χαρακτηρίζει «ψεύτη».

«Ο κ. Λογοθέτης ψεύδεται, δεν μας ενημέρωσε κανένας» δήλωσε ο δήμαρχος με τον κ. Λογοθέτη να απαντά:


«Έχουμε ενημερώσει αυτούς που πρέπει να ενημερώσουν τους δημάρχους. Οι περιφερειάρχες, οι βουλευτές, έχουν όλοι ενημερωθεί, το είπε και ο κ. Πέτσας».

«Μετά από τηλεφωνική μου επικοινωνία με ενημέρωσε ο περιφερειάρχης. Όταν ζήτησα να μάθω τι έγινε στο Μαξίμου και μετά από αυτά που άκουσα στην εξαγγελία», είπε ο κ. Κόλλιας και συνέχισε:

«Ο περιφερειάρχης μου είπε ότι με δική του πρόταση, προτάθηκαν τα κλειστά κέντρα στο Νότιο Αιγαίο»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: