22.11.19

Τι λέει ο Δελλατόλας...

...για το κόστος του «Δέκα» με την Τρέμη... 

Πολλά γράφτηκαν για το κόστος της εκπομπής «Δέκα» με την Ολγα Τρέμη. Επειδή στην εκπομπή μετέχει και ο εκδότης του «Ποντικιού» Αντώνης Δελλατόλας, η στήλη της εφημερίδας "Η ποντικίνα των media" του ζήτησε ένα σχόλιο και ο Α. Δελλατόλας απάντησε σχετικά: 

«Είναι λογικό να...
γίνεται κριτική σε μια εκπομπή, είτε για το περιεχόμενό της είτε για το κόστος της, κυρίως δε όταν πρόκειται για την δημόσια τηλεόραση. Σε ό,τι αφορά το κόστος, άλλοι είναι αρμόδιοι να απαντήσουν και νομίζω ότι εξέδωσε σχετική κατατοπιστική ανακοίνωση η ΕΡΤ. 

Σε ό,τι με αφορά, θα πω μόνο "ας μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια". Ούτε σε δημόσιο δημοσιογραφικό οργανισμό δούλεψα διπλοθεσίτης επί χρόνια ούτε το ¨Ποντίκι¨πρωταγωνίστησε σε κρατική διαφήμιση εδώ και μια δεκαπενταετία, με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Αυτά γιατί είναι μικρός ο τόπος και γνωριζόμαστε¨"και από την καλή και από την ανάποδη". Κυρίως από την ανάποδη».

Τι είχε απαντήσει η ΕΡΤ

Η εκπομπή είναι μεικτή παραγωγή και κάθε επεισόδιο της θα κοστίζει 3.673 ευρώ, με την συμμετοχή της ΕΡΤ να ανέρχεται στα 495 ευρώ ανά επεισόδιο, ανέφερε η ΕΡΤ σε σχετική ανακοίνωσή της. Το κόστος αυτό επιμερίζεται σε παραχώρηση στούντιο, τεχνικού εξοπλισμού, και η δαπάνη για την κατασκευή νέου σκηνικού, στο οποίο περιλαμβάνεται και μια σύγχρονη οθόνη led, καθώς η ΕΡΤ ήταν το μόνο ελληνικό κανάλι που δεν διέθετε τη συγκεκριμένη τεχνολογία στην εικόνα της.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και η διάθεση παγίων μέσων, όπως και του τακτικού προσωπικού της ΕΡΤ χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση προς την εταιρεία, ενώ παρέχονται και συγκριτικά στοιχεία για αντίστοιχες εκπομπές του πρόσφατου παρελθόντος

Συγκεκριμένα, αναφορά γίνεται σε αντίστοιχη βραδινή ενημερωτική εκπομπή του 2017 της οποίας το κόστος ανήλθε έως και τα 5.455 ευρώ ανά επεισόδιο, ενώ το 2019 που είχε ένα παρεμφερές κόστος με τη νέα παραγωγή (3.312 ευρώ), η βραδινή εκπομπή της ΕΡΤ είχε έναν μόνο παρουσιαστή και όχι τέσσερις, όπως η νέα με την Ολγα Τρέμη...

zoornalistas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: