13.11.19

Ο Πλεύρης, ο Λαγός και τα... φίδια...

Ο Πλεύρης, ο Λαγός και τα... φίδιαΕκρηκτικό είναι το κλίμα στα ναζιστικά καταγώγια μετά τα «καρφώματα» που έκανε ο Αρχηγός σε βάρος των «συναγωνιστών» του στη δίκη της Χρυσής Αυγής, προσπαθώντας να γλιτώσει τον εαυτό του. Από τους...
πρώτους που «κάρφωσε» ήταν βέβαια ο μέχρι πρότινος υπαρχηγός του, ο Ιωάννης Λαγός, ο οποίος τώρα σήκωσε πλέον για τα καλά «ψηλά τις σημαίες» (φράση που δανείζονται οι χρυσαυγίτες από τον ύμνο του χιτλερικού κόμματος) του εμφύλιου πολέμου κατά του Μιχαλολιάκου.

Μιλώντας (9.11.2019) κατά την «ιδρυτική διακήρυξη» του «φορέα» του, δηλαδή της ομάδας που έχει φτιάξει μετά τη διάσπαση από τη μητέρα ναζιστική οργάνωση και την οποία αποκαλεί «Εθνική Λαϊκή (βλ. Εθνικοσοσιαλιστική) Συνείδηση», ο Λαγός, αναφερόμενος στην προφυλάκισή του, είπε ότι «αυτή είναι η τιμή μας, οι φυλακίσεις μας και οι διώξεις μας. Και αυτήν την τιμή μας κάποιοι από εμάς δεν τη χαλαλήσαμε σε ένα δικαστήριο».

Το «καρφί» στον Αρχηγό ξεσήκωσε τα χειροκροτήματα των παρισταμένων, με τον Λαγό να παίρνει φόρα και να θυμίζει την πρωτοφανή επίθεσή του στην έδρα του δικαστηρίου, την οποία πραγματοποίησε έχοντας συνειδητοποιήσει ότι τα στοιχεία σε βάρος του ίδιου και της Χρυσής Αυγής είναι συντριπτικά: «Κι όταν εμείς λέγαμε πριν γίνουμε βουλευτές και πριν μπούμε φυλακή ότι εμείς θα χτυπήσουμε αυτό το διεφθαρμένο σύστημα, το εννοούσαμε. Και όταν πήγαμε στο δικαστήριο είπαμε σε αυτούς που βλέπαμε απέναντί μας ότι δεν τους αποδεχόμαστε σαν Δικαιοσύνη γιατί είναι ψεύτες! Υποκριτές! Ενώ κάποιοι άλλοι πήγανε μέσα και εκλιπαρούσαν για οίκτο!», είπε, με τους παριστάμενους να χειροκροτούν και το νέο «καρφί» στον Μιχαλολιάκο.

Αλλά και ο γνωστός παλαίμαχος εθνικοσοσιαλιστής Κωνσταντίνος Πλεύρης, με τον οποίο ο Λαγός έχει συμμαχήσει αποκαλώντας τον «Πατριάρχη του ελληνικού εθνικισμού» (βλ. εθνικοσοσιαλισμού), δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον Μιχαλολιάκο, λέγοντας ότι «τον τελευταίο καιρό δεν πρέπει να κρυβόμεθα, εδυσφημίσθη ο εθνικισμός διότι παρουσιάστηκαν ως εθνικισταί άνθρωποι, οι οποίοι ποινικοποίησαν πολιτικές ιδέες».

Με άλλα λόγια «κάρφωσε» τον Μιχαλολιάκο ότι προχώρησε σε ποινικές πράξεις ορμώμενος από τη ναζιστική ιδεολογία. Την ώρα βέβαια που ο αρχηγός του νέου κοινού τους «φορέα», ο Λαγός, είναι ο άνθρωπος που ακολουθώντας τις εντολές του Μιχαλολιάκου εμπλέκεται σε όλες τις δολοφονικές υποθέσεις που διερευνά το Κακουργιοδικείο.

Αλλωστε ο Πλεύρης δεν είχε σκοπό να κρύψει την εθνικοσοσιαλιστική κοσμοθεωρία του και αφού αποκάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους «σκουπίδια», ξεδίπλωσε όλο τον αντικοινοβουλευτισμό του με ένα ανέκδοτο: «Σ’ ένα δάσος μια τυφλή αλεπού συγκρούεται με ένα τυφλό φίδι. Και λέει το φίδι: “Είμαστε τυφλοί. Γιά να καταλάβω τι είσαι. Α, έχεις μια μεγάλη φουντωτή ουρά. Α, έχεις σηκωμένα αυτιά. Α, έχεις μακριά μουσούδα. Μήπως είσαι αλεπού;”. Απαντά η αλεπού: “Αλεπού είμαι. Γιά να καταλάβω τι είσαι εσύ. Σέρνεσαι χάμω. Είσαι γλοιώδης. Εχεις και μια γλώσσα και γλείφεις. Μήπως είσαι βουλευτής;”» είπε, για να ξεσπάσουν σε γέλια και παρατεταμένα χειροκροτήματα τα μέλη της ομάδας του... ευρωβουλευτή Λαγού.

Αλλά και ο ίδιος ο Λαγός επιβεβαίωσε ότι ο «φορέας» του δεν είναι παρά μια βιτρίνα, λέγοντας ότι «δεν σημαίνει τίποτα αν πάρουν κάποιοι πέντε ψήφους ή κάποιοι άλλοι δύο ψήφους. Δεν εξαρτώνται άλλωστε όλα με τις ψήφους, να ξέρετε. Απλά είναι μια διαδικασία που κάνουμε εδώ πέρα για να σας το πω κι έτσι, για να κλείσουμε και κάποια στόματα. Και είναι η πρώτη φορά που γίνεται στον πατριωτικό χώρο για να αποδείξουμε ότι οι Ελληνες πατριώτες μπορούν να κινηθούν θεσμικά και σωστά, όπως ακριβώς πρέπει. Κι όταν χρειαστεί να είμαστε σκληροί εκεί που πρέπει, πιστέψτε με ότι θα είμαστε σκληροί εκεί που πρέπει».

Ετσι, ως άλλος Μιχαλολιάκος, χρησιμοποίησε τον διπλό λόγο θέλοντας από τη μια να φορέσει τον μανδύα του «θεσμικού», αλλά από την άλλη έστειλε το μήνυμα της βίαιης δράσης...

Γιάννης Μπασκάκης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: