15.11.19

Γιατί ο Τσίπρας μιλάει για προβοκάτσια...

...ενόψει της γιορτής του Πολυτεχνείου...

Περισσότερο από ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πως έχουν την ευκαιρία να βάλουν μια διαχωριστική γραμμή με τη ΝΔ εκμεταλλευμόμενοι το συντηρητικό κομμάτι της γαλάζιας παράταξης που, όπως υποστηρίζουν, έχει βγει πολύ μπροστά το...
τελευταίο διάστημα. 

Τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, αλλά κυρίως η αναφορά του Μάκη Βορίδη για τη νόμιμη βία που ασκείται από την αστυνομία ως «στοιχείο αναγκαστικότητας» ήταν για πολλά στελέχη μέσα στην αξιωματική αντιπολίτευση το σημείο “μηδέν” το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως στην κυβέρνηση αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα, αφού οι συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την εφαρμογή της, αλλά και η μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα θα απομακρύνουν πολύ κόσμο από τη ΝΔ.

Δεν είναι τυχαίο πως όλο το τελευταίο κομμάτι της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Φλώρινα αναλώθηκε σε αυτό το ζήτημα: “Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντά τον Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη και εγώ το χαιρετίζω αυτό το γεγονός. Φανταστείτε τι θα έκαναν αυτοί οι περιβόητοι Μακεδονομάχοι εάν εγώ τον συναντούσα στη Θεσσαλονίκη. 

Θα είχαν βγει με τις περικεφαλαίες και τις σάρισες”, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε ότι “για να κρύψει, όμως από την ατζέντα την επικοινωνιακή ότι τώρα αυτός τον συναντά χωρίς Μακεδονομάχους με σάρισες κάτι πρέπει να τους ταϊσει αυτούς του έρημους τους Μακεδονομάχους τους ξεχασμένους. Και με τι τους ταϊζει; Τους ταϊζει με επικοινωνιακές επεμβάσεις των αστυνομικών δυνάμεων σε φοιτητές και με τη γνωστή καραμέλα που την ξέρουμε από παλιά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τους μπαχαλάκηδες”.

Θα μπορέσει, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον τρόπο να απευθυνθεί και πάλι στο αναποφάσιστο προοδευτικό κοινό που απομακρύνθηκε από το κόμμα ή επέλεξε την αποχή στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις; Αυτός φαίνεται να είναι ο στόχος του Αλέξη Τσίπρα που επιθυμεί η βάση του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά πολλούς θεωρείται πως είναι κοντά στο ποσοστό των ευρωεκλογών, να διευρυνθεί και να “μπετοναριστεί” από τον προοδευτικό κόσμο.

Η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μυρίζει “μπαρούτι” και στελεχη της Κουμουνδούρου εκτιμούν πως δεν ήταν τυχαία η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιχείρηση εκκαθάρισης της ΑΣΟΕΕ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

“Προκειμένου να κρύψουν την ανετοιμότητά τους να διαχειριστούν το προσφυγικό πρόβλημα, προκειμένου να κρύψουν την ανικανότητά τους εν μέρει, αλλά κυρίως προκειμένου να κρύψουν την αμφίσημη πολιτική τους, τις αντιφάσεις τους και προκειμένου να βρουν με κάτι να ταϊσουν αυτό τον κόσμο, που τον έθρεψαν προεκλογικά με ακροδεξιά ρητορεία, τι κάνουν, τον ταϊζουν με επικοινωνιακά σόου περί νόμου και τάξης. Κάτι έπρεπε να έχουν να τραφούν οι περιβόητοι Μακεδονομάχοι των παλαιών καιρών οι οποίοι ξεχάστηκαν μετά τις εκλογές” δήλωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να προβλέψει και προβακάτσια κατά του φοιτητικού κινήματος και της δημοκρατικής παράταξης, όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφερομενος στο κόμμα του: “Θέλουν να δημιουργήσουν την αίσθηση πως την ευθύνη για τα όποια επεισόδια που κάθε χρόνο δυστυχώς γίνονται στην επέτειο του Πολυτεχνείου την έχει το φοιτητικό κίνημα και η δημοκρατική παράταξη ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτό με άλλα λόγια λέγεται προβοκάτσια, στήνουν μια προβοκατόρικη πολιτική και σε αυτή την προβοκάτσια δεν θα τσιμπήσουμε και θα πούμε πως η δημοκρατικη παράταξη είναι εδώ για να υπερασπιστεί τη νομιμότητα”.

Μέσα σε αυτό το κλίμα έξω από το “χορό” δεν έμεινε και ο Νίκος Φίλης για την αναφορά της Δόμνας Μιχαηλίδου για όπλα που βρέθηκαν στο Οικονομικό πανεπιστήμιο στα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας. “Η υφυπουργός του κυρίου Μητσοτάκη, δεν τρολάρει την κυβέρνησή της μόνο, κάνει κάτι πιο επικίνδυνο. Παρουσιάζει ως ενιαίο εγκληματικό σύνολο αληθινούς τρομοκράτες και μερικές χιλιάδες νέους, που καταφεύγουν σε κατακριτέες πράξεις βίας. 

Δημιουργεί έτσι τον κίνδυνο να μετατραπεί ένα τμήμα της νεολαίας σε ζωτικό χώρο στρατολόγησης της τρομοκρατίας. Βάζει σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία. Δεύτερον: Γιατί εμπλέκει τη Συρία; Είναι μόνο ανοησία, ή στόχο έχει να μιλήσει στο ακραίο κοινό της ΝΔ, να ρίξει λίγο ακόμα καύσιμο στις αντιπροσφυγικές φωτιές; Υπάρχει κάποιος να βάλει φρένο σε αυτές και παρόμοιες δηλώσεις -τύπου Βορίδη- πριν γίνουν επικίνδυνες; Υπάρχει πρωθυπουργός;” καταλήγει ο πρώην υπουργός Παιδείας...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: