15.11.19

«Εγώ τους λέω Σκοπιανούς»...

«Ο Μητσοτάκης είπε ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καλούς λογαριασμούς, άρα δεν είμαστε καλοί φίλοι. Αν θέλουν τα Σκόπια να έχουν ευρωπαϊκή προοπτική θα πρέπει να κάτσουμε να δούμε προβληματικά σημεία και να τα επιλύσουμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», δήλωσε αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο...
περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

«Το κυρίαρχο ζήτημα στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι το ζήτημα της ταυτόχρονης εμπλοκής του ονόματος Μακεδονία στην ταυτότητα, το όνομα και τη γλώσσα αυτής της χώρας. Γιατί, όταν αναγνωρίζεις αυτά, αναγνωρίζεις και μακεδονικό έθνος. Αυτό θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Αν δεν λυθούν, η Ελλάδα δεν μπορεί να την υποστηρίξει στην ευρωπαϊκή προοπτική της. Αυτή είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία λέει ότι για να μπείτε στην Ευρώπη, πρέπει να λύσουμε τα αρνητικά ζητήματα της Συμφωνίας», πρόσθεσε.

Ο ίδιος, όπως είπε, επιμένει να αποκαλεί τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας "Σκοπιανούς": «Σκοπιανούς τους λέω, δεν έχω ιδιαίτερο λόγο να τους πω Βορειομακεδόνες. Λέτε να φάμε κανένα πρόστιμο;», τόνισε.

Για το ποιος θα είναι ο βασικός άξονας στη Μακεδονία: «Η κυβέρνηση έχει δείξει στους 4 μήνες διακυβέρνησης της ότι έχει αλλάξει το κλίμα στη χώρα, βλέπουμε και στην ψυχολογία και στους δείκτες ότι υπάρχει διαφορά. Αυτό σημαίνει ότι αν δημιουργήσουμε τις υποδομές θα έρθουν επενδύσεις. Το κεφάλαιο κρίση έχει κλείσει και η χώρα είναι στο επόμενο βήμα, είναι στο χέρι μας, να δώσουμε τις δυνατότητες σε κάθε περιοχή να επενδύσει η χώρα στο παραγωγικό της μοντέλο. Η βόρεια Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια».

Για το Μετρό της Θεσσαλονίκης: «Πρέπει να τελειώσει και είμαστε από πάνω για να γίνει το ταχύτερο δυνατό. Ξέρετε, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης, αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη θα είχε μετρό σε έναν χρόνο».

Για το αν το κλίμα έχει αλλάξει στην κοινωνία σχετικά με το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Είναι ακριβώς το ίδιο»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: