17.11.19

Eνάντια σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της αλήθειας...


Η εξέγερση στο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβριο του 1973, κορυφαία και καταλυτική αντιδικτατορική εκδήλωση, εξακολουθεί, πιο επίκαιρα από ποτέ, να αποτελεί για τους...
δημοσιογράφους ανεξίτηλο σύμβολο της ανάγκης για ελεύθερη και ανεξάρτητη έκφραση, πέρα από οποιονδήποτε υπολογισμό κόστους και συνεπειών.

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ με αφορμή την 46η επέτειο από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου:

- Υπογραμμίζει ότι στην εποχή των μνημονίων τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν ολοζώντανα και διαχρονικά ως σύμβολα των αγώνων για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ειρήνη, δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
-Ενώνει τη φωνή του με όλο το δημοσιογραφικό κόσμο, τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου, το εργατικό και φοιτητικό κίνημα της χώρας για να τιμήσει την βαριά παρακαταθήκη του Πολυτεχνείου, ως διαρκή διακήρυξη ελευθερίας, αναγκαία και πολύτιμη σε κάθε περίοδο και ιστορική συγκυρία, ιδιαίτερα δε σήμερα που τα ατομικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα εξακολουθούν να υφίστανται οξεία επίθεση.
-Επαναβεβαιώνει την πάγια θέση του στη τήρηση του καθήκοντος των δημοσιογράφων να λειτουργούν ενάντια σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της αλήθειας και της αντικειμενικής ενημέρωσης, και υπέρ της κοινωνίας των πολιτών με αλληλεγγύη, συλλογικότητα, σεβασμό στην ελευθερία γνώμης και τις δημοκρατικές και συνταγματικές αρχές.
-Καλεί τα μέλη της Ένωσης να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: