17.11.19

Tσιτσιπάς: Σήμερα ο ιστορικός τελικός στα ATP Finals...


 BINTEO...
Τις δικές του σελίδες στην ιστορία του παγκόσμιου τένις συνεχίζει να γράφει ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος σήμερα στις 8 το βράδυ (Cosmote Sport 6) θα αντιμετωπίσει στον τελικό των ATP Finals τον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ για να γίνει ο έβδομος τενίστας που κατακτά τον τίτλο στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση.

Ο...
Στέφανος Τσιτσιπάς το Σάββατο συγκέντρωσε για άλλη μια φορά πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας με τη νίκη του με 2-0 επί του Ρότζερ Φέντερερ και έγινε έτσι ο νεότερος φιναλίστ στο συγκεκριμένο τουρνουά από το 2009 και τον Χουάν Ντελ Πότρο.


«Εντυπωσιακός Τσιτσιπάς: νικάει τον Φέντερερ σε δύο σετ και πάει τελικό», έγραψε η ιταλική Gazzeta dello Sport. «Η εξέγερση των νέων είναι εδώ: ο Φέντερερ…πέφτει από τον Τσιτσιπά στα ημιτελικά» έγραψε η ισπανική Marca, ενώ η As έκανε αναφορά στη νέα γενιά του τένις που ήρθε για να… μείνει επιλέγοντας ως τίτλο το «η Νέα γενιά (Next Gen) ανοίγει βήμα. Ο Τσιτσιπάς κερδίζει τον Φέντερερ και είναι ο πιο νέος φιναλίστ από το 2009» με την γαλλική εφημερίδα L’Equipe να γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον …μετρ και πέρασε στον τελικό».




Ο Τσιτσιπάς είναι ο 13ος παίχτης που έφτασε μέχρι τον τελικό στο ντεμπούτο του στα ATP Finals και θα προσπαθήσει να γίνει ο έβδομος τενίστας στην ιστορία μετά τους Σταν Σμίθ, Ίλιε Ναστάζε, Γκιγιέρμο Βίλας, Τζον Μακενρόου, Άλεξ Κορέα και Γριγκόρ Ντιμιτρόφ που θα κατακτήσει τον τίτλο στο ντεμπούτο του στην τελική φάση.

Ο σημερινός τελικός έχει άλλη μια ιδιαιτερότητα καθώς θα είναι ο όγδοος στην ιστορία της διοργάνωσης στον οποίο και οι δύο φιναλίστ θα είναι πρωτοεμφανιζόμενοι στον τελικό.





«Θυμάμαι να είμαι ένα από τα παιδιά εδώ, να παρακολουθώ τη διοργάνωση... Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα βρισκόμουν σε αυτή την θέση αλλά συνέβη. Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα» δήλωσε ο Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του επί του Φέντερερ το Σάββατο.




Η ειδική σχέση με τον Τιμ

Ο σημερινός αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά, ο Αυστριακός Ντομινίκ Τιμ, έχει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του Έλληνα τενίστα.

Εκτός από το γεγονός ότι έχουν συναντηθεί έξι φορές σε αγώνες με τον Αυστριακό να έχει το προβάδισμα με 4-2 και εκτός του ότι ήταν συμπαίχτες στο πρόσφατο Laver Cup με την Team Europe, οι δύο τενίστες έκαναν μαζί προπόνηση στα ATP Finals του 2016!

Τότε ήταν που ο Τιμ έκανε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση με τον 18χρονο τότε Τσιτσιπά να είναι ένας από τους νεαρούς τενίστες που είχαν επιλεγεί για τις προπονήσεις των συμμετεχόντων στα ATP Finals.

«Ειναι μια φανταστική ιστορία και για τους δύο μας γιατί πιθανότατα κανείς από εμάς δεν πίστευε πριν από τρία χρόνια ότι θα αντιμετωπίζαμε ο ένας τον άλλο στον τελικό» δήλωσε ο Τιμ.




«Του αξίζει που είναι στον τελικό. Είναι ένα καλό παιδί. Είναι ένας πολύ καλός παίχτης με ένα πολύ ελκυστικό στυλ για να το βλέπεις. Διασκεδάζουμε εκτός γηπέδων αλλά όταν θα μπούμε στο κορτ θα δώσουμε μάχη και θα ξεχάσουμε και οι δύο για τρεις ώρες τη φιλία μας» δήλωσε ο Τιμ για τον σημερινό τελικό.


πηγη protothema.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: