9.12.19

ΘΕΜΑ – ΒΗΜΑ σημειώσατε 1

Στην ουσία με το ίδιο βασικό θέμα βγήκαν στα πρωτοσέλιδα τους το “ΒΗΜΑ” και το “ΘΕΜΑ”, αφού μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ τόσο του ενός φύλλου όσο και του άλλου αναφέρονταν στο “παρασκήνιο” της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν (βλ. “ΒΗΜΑ”) και...
“Ζόρικες κουβέντες Κυριάκου – Ερντογάν: οι διάλογοι” (βλ. “ΘΕΜΑ”).

Και το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι η ομοιότητα, μιας και όλες οι εφημερίδες, Σάββατο και Κυριακή, ασχολούνταν με τη συνάντηση των δυο ανδρών και την ελληνοτουρκική κρίση… Το πρόβλημα ειναι οτι αποτυπώνεται για αλλη μια Κυριακή η δημοσιογραφική ανεπάρκεια του “Βήματος” και ότι πια είναι καθαρό πως η πάλαι ποτέ ναυαρχίδα του ΔΟΛ εχει μετατραπεί σε σκιά του εαυτού της στη νέα εποχή!

Δεν είναι μονο η απουσία θεμάτων και ειδήσεων, επιπλέον ειναι η πλημμελής ενημέρωση, τα μέτρια και λειψά ρεπορτάζ (όπως συνέβη στο χθεσινό φύλλο)!

Με λίγα λόγια διαβάζει κανείς στο “ΒΗΜΑ” κάποιες ατάκες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη συνάντηση του με τον τούρκο πρόεδρο Ταγιπ Ερντογάν (που προφανώς ήταν κοινής λήψης και πιθανότατα διέρρευσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Αλέξανδρος Διακόπουλος)… Και ο αναγνώστης μενει με την απορία (και το κενό) για το τι απάντησε η άλλη πλευρά!

Εδω λοιπον έρχεται το “ΘΕΜΑ” να καλύψει το κενό και να ενημερώσει ολοκληρωμένα, σφαιρικά και στις λεπτομέρειες τον αναγνώστη, οχι μόνο για τις ατάκες του Μητσοτάκη, αλλά και για τις απαντήσεις του Ερντογαν!

Αλλά επειδή μιλήσαμε και για λεπτομέρειες, για παράδειγμα η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά (στο ρεπορτάζ του “Θέματος” και φυσικα δεν ήταν στις κοινής λήψης ατάκες που πήρε το “Βήμα”), ήταν η φράση (πάντα στο ρεπορτάζ του “Θέματος”) που είπε ο Μητσοτάκης στον τούρκο πρόεδρο: η τουρκική ακτοφυλακή δεν σηκώνει τα τηλέφωνα!

Εδω βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα η ατάκα περι τηλεφώνου να ήταν γνωστή και στο επιτελείο του “Βήματος” και να τη θεώρησαν περιττή (και να μην τη συμπεριέλαβαν στο ρεπορτάζ τους)! Μόνο που αυτό είναι ακόμη χειρότερο, διότι αν εχει συμβεί κατι τέτοιο, τότε εκτός όλων των παραπάνω, επιπλέον έχουν άγνοια και δεν ξέρουν να αξιολογούν τα στοιχεία του ρεπορτάζ, αλλά και τι θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών! Κρίμα!...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: