8.12.19

6 μήνες διαδηλώσεων...


Λαοθάλασσα στους δρόμους... (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Xιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν σήμερα τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ συμμετέχοντας στην πορεία για την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την...
πρώτη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση που ενέκρινε η αστυνομία εδώ και μήνες.

Πολίτες διαφόρων ηλικιών, παρευρέθηκαν στην πορεία φωνάζοντας συνθήματα για την ελευθερία και τα αιτήματα που εδώ και έξι μήνες τους έχουν οδηγήσει σε μαζικές κινητοποιήσεις.

Σήμερα συμπληρώνονται έξι μήνες από τότε που ξέσπασε το κίνημα διαμαρτυρίας για ένα νόμο περί έκδοσης υπόπτων στην κινεζική ενδοχώρα, τον οποίο αναγκάστηκε να αποσύρει η τοπική κυβέρνηση υπό το βάρος της λαϊκής οργής.

Είναι επίσης η πρώτη μεγάλη διαδήλωση από τότε που το φιλοδημοκρατικό στρατόπεδο νίκησε στις περιφερειακές εκλογές στο τέλος Νοεμβρίου δίνοντας έτσι ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ.



Σήμερα η αστυνομία συνέλαβε 11 ανθρώπους για «κατοχή όπλου χωρίς άδεια», υποστηρίζοντας πως «έλαβε πληροφορίες που υποδήλωναν ότι κάποιος, ο οποίος προηγουμένως είχε συμμετάσχει σε παράνομη συνάθροιση, σχεδιάζει σήμερα να επιτεθεί με όπλο εναντίον αστυνομικών».

Ένα πιστόλι τύπου Glock και περισσότερες από 100 σφαίρες κατασχέθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης. Το ανώτερο στέλεχος της αστυνομίας Λι Κουάι-γουά δήλωσε ότι βρέθηκαν ακόμη δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, στιλέτα, σπαθιά, γκλομπ και σπρέι πιπεριού...



Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: