7.12.19

«Δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά θα προστατεύσουμε τα πλοία μας»...


«Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα όποια και να...
είναι», διαμήνυσε  ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών Εργασιών στην Ιταλία, αναφερόμενος στις δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο και εντείνοντας, έτσι, έτι περισσότερο την ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Όπου πλοία, εννοείται ότι πρόκειται γι' αυτά που φέρουν τα γεωτρύπανα για τις γεωτρήσεις που φέρονται να θέλουν να κάνουν οι Τούρκοι σε περιοχές πολύ κοντά στην Κρήτη.

Ο Τσαβούσογλου επέμεινε και στα περί συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου: «Εχουμε προτείνει να μην υπάρχουν μονομερείς δραστηριότητες στις έρευνες για το φυσικό αέριο όπως επίσης και την ίση κατανομή των εσόδων από τα κοιτάσματα. Η άλλη πλευρά όμως δεν επιθυμεί τη συνεργασία» σχολίασε αναφερόμενος στη στάση της Ελλάδας και της Κύπρου.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, τόνισε ότι η Τουρκία δεν έχει πληροφόρηση ότι η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει τους S-300 στην Κρήτη αλλά έσπευσε να χαρακτηρίσει τη γενικότερη ελληνική στάση ως παιδαριώδη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: