9.12.19

Διαμοιρασμό Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου προτείνει ο Ακάρ...

ΒΙΝΤΕΟ

Μετά το κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων το Σαββατοκύριακο (07-08/12) από την πλευρά της Τουρκίας και τις απαντήσεις της Ελλάδας με ιδιαίτερα αυστηρή διπλωματική γλώσσα, η Άγκυρα «χτύπησε» ξανά με τον Χουλουσί Ακάρ να...
αποκαλύπτει τα σχέδια της γειτονικής χώρας για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας προχώρησε σε νέα πρόκληση, κάνοντας λόγο για διαμοιρασμό Αιγαίου και Ανατ. Μεσογείου, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, την ίδια ώρα που στόχος της Ελλάδας είναι η διπλωματική «απομόνωση» της Τουρκίας.

Το ενδιαφέρον στρέφεται τη Δευτέρα (09/12) στην περιοχή του Καστελόριζου (η Αθήνα έχει δεσμεύσει την περιοχή για στρατιωτική άσκηση) σε στρατιωτικό επίπεδο και στις Βρυξέλλες σε διπλωματικό (θα διεξαχθεί Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε ημερίδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αναφέρθηκε προκλητικά σε μοίρασμα των φυσικών πόρων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι δραστηριότητες για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο συνεχίζονται με αποφασιστικότητα. Το πιο εύκολο πράγμα που μπορεί να γίνει είναι ο διαμοιρασμός με δίκαιο τρόπο και σύμφωνα με το δίκαιο, κάθε είδους πηγής και πλούτου που υπάρχει στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο».

Απείλησε δεν για μια ακόμη φορά πως «από την αρχή λέμε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιασδήποτε απόφασης η οποία δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση και υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε».

Αναφερόμενος στο μνημόνιο με την Λιβύη δήλωσε ότι «δεν αποτελεί απειλή σε άλλες χώρες, ούτε και παραβίαση των δικαιωμάτων των άλλων χωρών» και ότι «πρόκειται για μια συμφωνία που έγινε στο πλαίσιο των δικαιωμάτων δύο κυρίαρχων χωρών»...

Δείτε το βίντεο στο altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: