8.12.19

Σαπίστε τους στο ξύλο...


Είναι δίκαιο και επιτέλους γίνεται πράξη

Η αστυνομική βία και καταστολή που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, τουλάχιστον στο δικό μου το μυαλό, μπορεί να συγκριθεί την τελευταία δεκαετία μόνο με τις...

ημέρες ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στις 29 και 30 Ιούνη του 2011. Τέτοιο όργιο αυταρχισμού και καταστρατήγησης κάθε ανθρωπίνου δικαιώματος πολιτών από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων είχαμε αρκετά χρόνια να δούμε. Αποδεικνύεται πως τα ΜΑΤ και εν γένει οι δυνάμεις καταστολής, τα τελευταία 4.5 χρόνια, ακόνιζαν με μανία τα μαχαίρια τους, περιμένοντας με ανυπομονησία τη φύσει και θέσει κυβέρνησή τους να ορθωθεί στη διαχείριση της χώρας. Φαίνεται πως δεν τους έφτανε το ‘’αριστερό’’ υποκατάστατο. Το βαθύ τους μίσος για οποιονδήποτε τολμά να αμφισβητήσει την εξουσία των αφεντικών τους και κατ’ επέκταση τη δική τους, ολοένα και φούντωνε. Από φλόγα, κατέληξε να μετατραπεί σε φωτιά πρόθυμη να κάψει τα πάντα στο διάβα της. Ανεξέλεγκτη ακόμη και στα χέρια των ίδιων της των αφεντικών.

Βέβαια τα ΜΑΤ, την ΟΠΚΕ, τους ΔΙΑδες και λοιπούς του συναφιού τους, την τελευταία τρύπα του Ζουρνά ακόμη και στο (όχι και τόσο αυξημένο κοινωνικά και πνευματικά) επίπεδο της Ελληνικής Αστυνομίας τους γνωρίζαμε. Δεν είχαμε ποτέ καμιά αυταπάτη πως θα μπορούσαν να ‘’εκδημοκρατιστούν’’ όπως πρώην κυβερνήσεις με στόμφο διακήρυτταν. Γνωρίζαμε πως η σχετική παραγκώνισή τους τα τελευταία χρόνια ήταν προσωρινή και το τσεκούρι του πολέμου απέναντι σε όσους ακόμη επιλέγουν να αντιστέκονται, θα ξεθαβόταν πολύ γρήγορα με μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

Το πρόβλημα παρόλα αυτά δεν είναι αποκλειστικά οι δυνάμεις της καταστολής. Όσο και να προσπαθείς να διδάξεις σε ένα σκυλί να λύνει δευτεροβάθμιες εξισώσεις, τόσο θα σπαταλάς το χρόνο σου. Ποτέ δεν είχαμε ιδιαίτερες προσδοκίες από αυτούς εξάλλου. Το πρόβλημα είναι βαθιά πολιτικοκοινωνικό και σε καμία περίπτωση δεν ξεκινά από μια κυβέρνηση της Δεξιάς, αν και νομοτελειακά καταλήγει σε εκείνη.

Ένα παράλληλα θετικό αλλά και πολύ αρνητικό στοιχείο που έχει προσφέρει η διάδοση των κοινωνικών δικτύων είναι πως πλέον είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε ποσοτικά και όχι απλά ποιοτικά τις κυριαρχούσες τάσεις/απόψεις σε επίπεδο κοινής γνώμης. Κάτω από κάθε ποστ μεγάλης σελίδας είμαστε σε θέση να μετρήσουμε την απήχηση της εκάστοτε τοποθέτησης από τα σχόλια της μάζας των αναγνωστών...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

Θάνος Καραμπουρνιώτης
Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: