6.12.19

Πορεία μνήμης σε μια Αθήνα «αστακό»...



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Πιστοί στο ραντεβού μνήμης για τον δολοφονηθέντα Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, χιλιάδες μαθητές απ’ όλη την Αθήνα λαμβάνουν μέρος στην πορεία που διοργανώνεται στο κέντρο της πόλης. Ιδιαίτερα ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας στους...
δρόμους της πρωτεύουσας ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.



Οι μαθητές ξεκίνησαν την πορεία λίγα λεπτά μετά τις 13.00 από το Προπύλαια με κατεύθυνση τη Βουλή. Στην πορεία συμμετέχουν και φοιτητές.



Τα συνθήματα που επικρατούν είναι αυτά του Δεκέμβρη του 2008 («το όπλο των μπάτσων είναι μαγικό, ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό») αλλά και ενάντια στο κλίμα της κρατικής καταστολής και του δόγματος «νόμος και τάξη» που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση.

«11 χρόνια μετά, οι εξεγέρσεις παραμένουν ζωντανές και φωτίζουν τον δρόμο στου λαούς και τη νεολαία!» αναφέρει το κάλεσμα της συλλογικότητας «Ανυπόταχτος μαθητής».

Τη σκυτάλη από τους μαθητές θα πάρουν πολίτες, οργανώσεις της Αριστεράς, κόμματα και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου το απόγευμα με τα Προπύλαια των Αθηνών να βρίσκονται στο επίκεντρο, καθώς εκεί πραγματοποιείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση στη χώρα.



Κλειστό θα είναι όλη τη μέρα σήμερα το κέντρο ενώ ο ΟΑΣΑ θα προβεί σε προσωρινές τροποποιήσεις στις διαδρομές των λεωφορειακών γραμμών και των γραμμών τρόλεϊ, σταδιακά και ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας.



Επιπλέον καθ’ υπόδειξη της αστυνομίας κλειστός παραμένει από νωρίς το πρωί ο σταθμός Μετρό στο Πανεπιστήμιο, με τα τρένα να διέρχονται χωρίς να σταματούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: