8.12.19

Παρά, παρά, παρά...


Ολα είναι θέμα παρά. Ο Ταγίπ Ερντογάν εκβιάζει, για να τα πάρει από παντού (τα 3 δις ευρώ από την Ε.Ε. για το Προσφυγικό. Τα κοιτάσματα στο Αιγαίο, κ.λπ.). 
Εμείς, κοιτάμε να τα δώσουμε στην...
Γαλλία, με την αγορά υπερσύχρονων φρεγατών. 

Οπως ανέφερε (ΣΚΑΙ) ο υπουργός Αμύνης, Ν. Παναγιωτόπουλος: Tώρα είναι η ώρα να αναβαθμίσουμε τα οπλικά μας συστήματα.  O Μακρόν ήταν ο μόνος που μας υποστήριξε… Η Γαλλία μας στηρίζει και κάνει τις κινήσεις της. 


Και συνέχισε τις "αποκαλύψεις" για τους διαλόγους Μητσοτάκη-Ερντογάν, στο Λονδίνο. 

Οπως γράφει το skai.gr:

"... ο τούρκος πρόεδρος είπε στην ελληνική διπλωματική αποστολή «να μη χτυπάμε πολύ τα χέρια στο τραπέζι». «Η δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο εμπρηστικών και προκλητικών δηλώσεων... Μετά τη συνάντηση είπε ‘’να μη χτυπάμε πολύ τα χέρια στο τραπέζι’’ και μετά έρχεται αυτή η δήλωση… Στο ίδιο έργο θεατές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. «Δεν είχαμε ψευδαίσθηση ότι θα τα βρούμε σε όλα και θα φύγουμε ικανοποιημένοι, αλλά είπαμε αυτά που έπρεπε να πούμε» αποσαφήνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος. 

«Δεν μπορεί να μιλάμε για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και από την άλλη να κάνουν πανσπερμία προκλητικών δηλώσεων και εμπρηστικής ρητορικής… Είναι σαν να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και τρία πίσω, ειδικά με την τουρκολιβυκή συμφωνία που αμφισβητεί ευθέως κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας» παρατήρησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης πάσχει. Είναι δήλωση προθέσεων των δύο πλευρών προκειμένου να οριοθετηθούν οι θαλασσιές ζώνες τους αλλά δεν νομίζω να κυρωθεί από την λιβυκή βουλή» είπε.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «σε μια κυβέρνηση πάντα υπάρχουν και τα γεράκια που υιοθετούν και πιο επιθετική γλώσσα. Το ΥΠΕΘΑ δεν είναι περιστερώνας, ούτε πρέπει να δώσει την εντύπωση ότι είναι περιστερώνας. Εκεί θα συναντήσετε και τα ‘’γεράκια’’, υπάρχουν πολλές γλώσσες, η κυβέρνηση υιοθέτει τις τελικές αποφάσεις και η στρατιωτική ηγεσία ακολουθεί τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια»".

Δεν υπάρχουν σχόλια: