10.12.19

Κακοκαιρία στην Αθήνα: Έντονη βροχή και κεραυνοί...


Σε εξέλιξη είναι κακοκαιρία Διδώ, που πλήττει τις τελευταίες ώρες, την Αθήνα και τα νότια προάστια.

Η...
καταιγίδα συνοδεύεται από πολλούς κεραυνούς και ανέμους. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo, του εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν έως και τα μεσάνυχτα, οπότε και προοδευτικά θα σταματήσουν.

Η κακοκαιρία στην υπόλοιπη Ελλάδα

Παράλληλα ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τετάρτη στης Πιερία, στην Ημαθία και στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας. Επισημαίνεται ότι λόγω του πολύ ενισχυμένου ανατολικού ρεύματος που θα πνέει στο Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις 8-9 μποφόρ, τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα συνεχιστούν κατά τόπους έως το απόγευμα της Τετάρτης.

Την ίδια μέρα θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στη Νότια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της "Διδούς", που αναμένονται έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: