16.12.19

Και ο «Φίρερ» έμεινε μόνος...

Δημήτρης Ψαρράς

Η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει μεθαύριο Τετάρτη στην τελευταία της φάση, με την αγόρευση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου. Κάτω από την πίεση της επικείμενης ετυμηγορίας του Κακουργιοδικείου, η ναζιστική οργάνωση -ή ό,τι έχει απομείνει από αυτήν- θυμίζει τις τελευταίες μέρες τη...
γνωστή αστυνομική νουβέλα της Αγκάθα Κρίστι «Οι δέκα μικροί νέγροι». Ενας ένας οι παλιοί «συναγωνιστές» του Μιχαλολιάκου εξαφανίζονται από το κάδρο, τον εγκαταλείπουν ή διαφοροποιούνται απ’ αυτόν, με την ελπίδα να διασωθούν οι ίδιοι στην περίπτωση που εκείνος καταδικαστεί.

Τελευταίο κρούσμα, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος, αν και παραμένει στην οργάνωση, την περασμένη Τετάρτη άνοιξε ζήτημα «συνεδρίου», προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα «προβλήματα», ενώ αναφερόταν στον Μιχαλολιάκο ως «ιδρυτή» και όχι «αρχηγό» της οργάνωσης (συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη, ιστότοπος «Ανεξάρτητος Παρατηρητής»).

Σε τι απάντησε

Η ερώτηση, που δέχτηκε να απαντήσει αδιαμαρτύρητα, έλεγε όσα δεν μπορούσε να υποστηρίξει ανοιχτά ο ίδιος: «Πολλοί είναι αυτοί που λένε: καλά, ο Κασιδιάρης γιατί δεν βγαίνει προς τα έξω; Ο Μιχαλολιάκος γιατί δεν κάνει πίσω; Δεν πέρασε η μπογιά του; Δεν έπρεπε να δώσει τη σκυτάλη στον Κασιδιάρη; Και λένε και κάτι άλλο. Ο Κασιδιάρης γιατί δεν κάνει μια κίνηση μόνος του; Να φύγει και να απεμπλακεί από αυτή την ιστορία που δημιούργησε ο κ. Μιχαλολιάκος. Πάει, πάλιωσε, τελείωσε».

Στην απάντησή του ο Κασιδιάρης δεν υπερασπίστηκε παρά μόνο το παρελθόν του Μιχαλολιάκου: «Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η δίκη και να προχωρήσει το κόμμα μας σε συνέδριο και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το κόμμα να πάει μπροστά. Ο ιδρυτής του κόμματος είναι ο κ. Μιχαλολιάκος. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. 



Οποια αμφισβήτηση ως προς την προσφορά του κ. Μιχαλολιάκου είναι κακόβουλη. Από κει και πέρα, θα γίνει συνέδριο με πρωτοβουλία του κ. Μιχαλολιάκου και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστρέψει δυναμικά το κόμμα στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ολα αυτά που λέγονται για να φύγω και να κάνω δική μου κατάσταση ή να διασπάσω με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Το κόμμα θα προχωρήσει ως ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό εθνικό κόμμα».

Το επόμενο ερώτημα ήταν μια ευθεία αναφορά στην περιβόητη «αρχή του Αρχηγού» (Führerprinzip), την οποία προσπάθησε να διαψεύσει κατά την απολογία του ο Μιχαλολιάκος: «Πολλοί λένε ότι ενώ όλα τα κόμματα έχουν αλλάξει τις ηγεσίες τους, εδώ είναι ένα συγκεντρωτικό κόμμα και όλες οι εξουσίες βρίσκονται στα χέρια ενός ανδρός, του κ. Μιχαλολιάκου». 
Επιδεικτικά ο Κασιδιάρης απέφυγε να απαντήσει για τις αρμοδιότητες του «Αρχηγού», μιλώντας γενικά: «Μη συγκρίνουμε ανόμοιες καταστάσεις. Δεν είναι συγκεντρωτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή».

Την επομένη ανέλαβε να απαντήσει ο Μιχαλολιάκος (συνέντευξη στην Ελένη Μίγκου, «Ελλάδα 94,3»). Χωρίς καν να ερωτηθεί, επιτέθηκε σε όσους αποχώρησαν από την οργάνωση μετά την εκλογική αποτυχία (Λαγό, Ηλιόπουλο, Γερμενή κ.ά.), αλλά το μήνυμά του περιλάμβανε και τον Κασιδιάρη, εφόσον προεξοφλούσε ότι αν αποχωρήσει ο ίδιος, η Χρυσή Αυγή θα εξαφανιστεί:

«Θα γίνω πιο ωμός. Χρεώνουν ότι δεν μπήκε η Χρυσή Αυγή στη Βουλή σ’ εμένα. Θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που το λένε. Αυτούς δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους. [...] Είμαι ο άνθρωπος που ίδρυσε τη Χρυσή Αυγή. Που πήρε τη Χρυσή Αυγή από το 0,29 και σε επτά εκλογικές αναμετρήσεις κατόρθωσε να την κάνει νικήτρια. [...] Ολοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι αποχώρησαν αμέσως μετά το 2,93% θα κριθούν σκληρά από τον λαό. Δεν είναι οι πρώτοι που φεύγουν από τη Χρυσή Αυγή. 

Και φεύγοντας από τη Χρυσή Αυγή οδηγούνται στην πολιτική ανυπαρξία. Αυτοί οι άνθρωποι όλοι, όλοι τους, δεν θα υπήρχαν πολιτικά χωρίς τη Χρυσή Αυγή και τον Μιχαλολιάκο. Είναι δεδομένο. Δεν υπήρχαν πριν τη Χρυσή Αυγή. Ηταν ένα απόλυτο μηδέν. Με τη Χρυσή Αυγή έγιναν κάποιοι. Να δούμε αν μπορούν χωρίς τη Χρυσή Αυγή να είναι πάλι κάποιοι. Θέλουν να χτυπήσουν τη Χρυσή Αυγή και τον Μιχαλολιάκο. Είναι επί προσωπικού. Γιατί βλέπουν ότι η Χρυσή Αυγή χωρίς τον Μιχαλολιάκο θα πάει πάλι στο 0,29%. Γι’ αυτό με πολεμούν».

Ωστε όλοι ήταν «μηδενικά» χωρίς τον Αρχηγό! Σημαντική παραδοχή του κ. Μιχαλολιάκου, ο οποίος μέχρι σήμερα διέψευδε την ισχύ της «Αρχής του Αρχηγού».

Η παραδοχή αυτή έγινε σαφέστερη την Παρασκευή, με ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπο της οργάνωσης που φέρει τον τίτλο «Αρχηγός και αρχηγίσκοι» και «επιβλητική» φωτογραφία του Ελληνα «Φίρερ». Το κείμενο είναι ένας ύμνος στον Μιχαλολιάκο «που εδώ και 40 χρόνια μάχεται», «που μένει αμετακίνητος στην Ιδέα του», που «οι πολιτικές επιτυχίες δεν τον δηλητηρίασαν», που «δεν καταχράστηκε ποτέ ούτε μισό ευρώ», που το όνομά του «στην Ελλάδα της παγκοσμιοποίησης και της σήψης σημαίνει αντίσταση εθνική!»

Η... μοίρα

Για τις κατηγορίες ότι «πάλιωσε», το κείμενο απαντά ότι ο Μιχαλολιάκος «δίχως να αφήσει ούτε μια μέρα για ξεκούραση άρχισε να μάχεται, με πάθος και με μεγαλύτερο πείσμα από τον οποιονδήποτε έφηβο που γνωρίζει μια Ιδέα και την ακολουθεί με υπερβολή».

Το συμπέρασμα του κειμένου: «Ας πάρουμε παράδειγμα από την ηρωική μορφή του [δηλ. του Μιχαλολιάκου] και ας δώσουμε τη μάχη στο πλευρό του για την Ανάσταση του Εθνους μας. Εξ άλλου, ποιος θα έλεγε όχι στην μέγιστη Τιμή που του χαρίζει η Μοίρα, να αγωνιστεί στο πλάι του μοναδικού πραγματικού Αρχηγού της Μεταπολίτευσης; Για εμάς τους πραγματικούς Χρυσαυγίτες είναι τιμή να είμαστε δίπλα του και αντί για χρήματα, θέσεις και ανταλλάγματα νιώθουμε πιο πλούσιοι από όλους τους “πολιτικούς” όταν ανταλλάσσουμε έστω και μια χειραψία με τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής κατακλυζόμενοι από Δέος».

Αυτό το κείμενο που φέρει την υπογραφή «Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής» είναι κατά πάσα πιθανότητα γραμμένο από τον Γεώργιο Μισιάκα-Μάστορα (ροκάκιας τη μέρα, το βράδυ ταγματάρχης εφόδου) και αποτελεί την πιο σαφή ομολογία για τον ρόλο του Αρχηγού στην οργάνωση αυτή που κατηγορείται ως εγκληματική...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: