5.12.19

Βροντοφώναξαν ενάντια στο τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη...


 Περισσότερα από 1.500 άτομα έδωσαν δυναμικό «παρών» στο κέντρο της Αθήνας, στην πορεία-απάντηση στο τελεσίγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τις καταλήψεις.

Η...
κινητοποίηση είχε προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα, καθώς λήγει η διορία που έχει δώσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων. Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από τα Προπύλαια, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και έφτασε στη Βουλή.

Το κεντρικό πανό έγραφε «Ούτε βήμα πίσω, αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. No Pasaran».


Βασικά συνθήματα:

Δέκα, εκατό, χιλιάδες καταλήψεις ενάντια σε ένα κόσμο οργανωμένης σήψης

Κανένα τελεσίγραφο δε μας τρομοκρατεί, στο δρόμο να τσακίσουμε την καταστολή


Οι μετανάστες είναι αδέρφια ταξικά, στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δεκαπέντε ημέρες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε εκδώσει απειλητική ανακοίνωση ζητώντας την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων και προειδοποιώντας πως για όσους δεν συμμορφωθούν η αστυνομία θα… λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη λήγει σήμερα, μία ημέρα πριν από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκωνέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: