9.12.19

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μεθοδεύει διαγραφές φοιτητών από τον φοιτητικό σύλλογο στη Χίο...

Σκηνικό που θυμίζει σκοτεινές εποχές λογοκρισίας, αφαίρεσης λόγου και ξεκάθαρης φίμωσης λόγω πολιτικών θέσεων, έστησε η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ την Παρασκευή (6/12) στο...

Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Χίο.

Πιο συγκεκριμένα, μέλος του αριστερού, ανεξάρτητου κομματικά, φοιτητικού σχήματος «Ανεξάρτητη Συμμαχία», διεγράφη παράνομα από τον Φοιτητικό Σύλλογο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, έπειτα από τις μεθοδευμένες κινήσεις της ΔΑΠ ΝΔΦΚ.

Γεγονός που έχει συμβεί στο παρελθόν μόνο σε δύο περιπτώσεις βιαιοπραγίας, με πιο χαρακτηριστική αυτή του νυν υπουργού της κυβέρνησης Μάκη Βορίδη όταν ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε να κυκλοφορεί με το περίφημο τσεκούρι!

Αφορμή για την διαγραφή του εν Χίω φοιτητή, υπήρξε μια αναφορά του στην μάχη του Μελιγαλά και η οποία είχε αναφερθεί σε Διοικητικό Συμβούλιο εκτός πρακτικών.
«Η διαγραφή ξεκίνησε ύπουλα και μεθοδευμένα, όταν στις 7/11 πραγματοποιήθηκε παράτυπη "Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου" όπου με 17 άτομα πάρθηκε απόφαση ο σύντροφος -έναν χρόνο μετά τα λεγόμενα του- να απολογηθεί δημόσια, και αν δεν το πράξει να υπάρξει ''επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων''. Το μέλος μας -καθώς και όλη η Ανεξάρτητη Συμμαχία- ήταν απόν από την συγκεκριμένη Γ.Σ, αφού δεν νομιμοποίησε την διαδικασία, ενώ μετά την απόφαση ποτέ δεν ενημερώθηκε για τα όσα ψηφίστηκαν σε βάρος του σε μια αντικαταστατική συνέλευση». περιγράφει η «Ανεξάρτητη Συμμαχία» σε ανακοίνωση της.

Όπως μάλιστα σημειώνουν «το αδίκως κατηγορούμενο μέλος μας εν τέλει ενημερώθηκε μόνο όταν στις 3/12 έλαβε e-mail, όπου το Διοικητικό Συμβούλιο απαιτούσε από αυτόν να απολογηθεί έως την επόμενη ημέρα, διαφορετικά το Δ.Σ θα ήταν "υποχρεωμένο" να οδηγηθεί σε ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ των ενεργειών για πειθαρχικές κυρώσεις. Το μέλος μας δεν είχε υποχρέωση να απολογηθεί για τις θέσεις και τις απόψεις του σε κανένα Διοικητικό Συμβούλιο, ειδικά εφόσον ποτέ δεν παρεμπόδισε τους σκοπούς του Συλλόγου. Αυτό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, οδήγησε στο πικ της δήθεν κλιμάκωσης, με τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ του από τον Φοιτητικό Σύλλογο. Η απόφαση αυτή πάρθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της 4/12 εν απουσία του μέλους μας το οποίο βρισκόταν εκτός Χίου εκείνες τις μέρες, αλλά ούτως ή άλλως ποτέ δεν έλαβε την επιστολή μια εβδομάδα πριν, όπως ρητά ορίζει το καταστατικό» αναφέρουν.

Ωστόσο δύο μέρες μετά, στις 6/12, πραγματοποιείται κι άλλη Γενική Συνέλευση, με μοναδικό σκοπό την απόπειρα διαγραφής του συγκεκριμένου φοιτητή κάτι που επετεύχθη μέσα από διαδικασίες των οποίων η νομιμότητα αμφισβητείται.

«Παρότι ως Ανεξάρτητη Συμμαχία δεν είχαμε καμία καταστατική υποχρέωση να το πράξουμε, εφόσον δεν είχε ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία, το μέλος μας υπέβαλε υπόμνημα στη συνέλευση, γιατί ακριβώς δεν είχαμε τίποτα να φοβηθούμε ή να αποκρύψουμε, παρά τις άθλιες μεθοδεύσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Το Προεδρείο επέλεγε ποιος και πόσο θα μιλήσει, το σώμα δεν ενημερώθηκε για τους σαφείς λόγους διαγραφής του συντρόφου, ενώ παράλληλα η απαίτηση τους για την ανάγνωση των επίμαχων πρακτικών δεν έγινε ποτέ αποδεκτή από την έδρα. Αποκορύφωμα υπήρξε η διαδικασία της ψηφοφορίας, όπου τα ΥΠΕΡ της διαγραφής προσμετρήθηκαν περισσότερα από όσα ήταν, τα ΚΑΤΑ λιγότερα, ενώ τα ΛΕΥΚΑ δεν μετρήθηκαν ποτέ. Είναι φανερό πως η ΔΑΠ ΝΔΦΚ μεθοδεύει την διαγραφή φοιτητών από τους φοιτητικούς συλλόγους με παράνομες συνελεύσεις και διαδικασίες εξπρές, φοβούμενη τον αντίλογο. Δείχνοντας έτσι την στόχευση της οικογένειας της δεξιάς για την αδρανοποίηση του φοιτητικού συνδικαλισμού, ώστε να μπορέσουν ανενόχλητοι να κάνουν πράξη το πρόγραμμα τους για την εξάλειψη κάθε ιδέας και άποψης αντίθετης της δικής τους.

Πίσω από τους κομματικούς και πολιτικούς τους φορείς εύκολα πλέον μπορούν να αλωνίζουν μέσα στους Φοιτητικούς Συλλόγους, πιστεύοντας πως τίποτα δε μπορεί να τους σταματήσει, έχοντας ως μόνο στόχο με οποιοδήποτε μέσο να καταφέρουν την φίμωση μας και την πλήρη καταστολή» τονίζει η ανακοίνωση, αφού πλέον εκφράζονται φόβοι για παγίωση αυτή της πρακτικής.

Η Ανεξάρτητη Συμμαχία πάντως δηλώνει ότι ήδη έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες για την ανατροπή αυτής της πρωτοφανούς απόφασης, Ωστόσο καλεί «σύσσωμη τη φοιτητική κοινότητα, το πολιτικό σύστημα και όλο τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο, να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ το γεγονός και να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια για σκεπτόμενους συλλόγους εντός ελεύθερων, δημοκρατικών, δημόσιων και δωρεάν Πανεπιστημίων»...

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: