6.12.19

Αν είχε αξιοποιηθεί η «κληρονομιά» Κοτζιά…

Όταν ο Νίκος Κοτζιάς έφυγε από το υπουργείο Εξωτερικών -επειδή δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, όπως λένε άσπονδοι φίλοι του…- είχε αφήσει μια προεργασία πίσω του. Και, όπως λένε όσοι ξέρουν, αν η «κληρονομιά» του τότε επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είχε αξιοποιηθεί, ίσως να...
είχαν προληφθεί ορισμένες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας. 

Ωστόσο, αυτό που είναι δηλωτικό των διαθέσεων του Νίκου Κοτζιά είναι πως ο ίδιος ο επικεφαλής του «Πράττω» δεν αρέσκεται στον ρόλο του… «μετά Χριστόν προφήτη», ούτε θέλει να δυσκολέψει τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μία φάση που ο ίδιος ζητεί διάλογο μεταξύ όλων των προοδευτικών δυνάμεων. 

Έτσι, χθες, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984», ο Νίκος Κοτζιάς απλώς περιορίστηκε να υπενθυμίσει τί άφησε στο υπουργείο Εξωτερικών και άφησε απλώς μία ήπια αιχμή για την… τύχη που επεφύλαξαν οι επόμενοι στην προεργασία που είχε ο ίδιος κάνει. «Προσωπικά, δεν έκανα τουρισμό όπως άλλοι ΥΠΕΞ και βρέθηκα κατηγορούμενος ότι εκθέτω τη χώρα, κατηγορούμενος για κάτι που η Ελλάδα δεν θέλησε να κάνει εδώ και 40 χρόνια. 

Συνεργάστηκα επί δύο χρόνια με τους διεθνώς καλύτερους χαρτογράφους από κοινού και με τη δική μας Ναυτική Γεωγραφική Υπηρεσία και κλείσαμε όλους τους ελληνικούς κόλπους έχοντας έτοιμο και το Προεδρικό Διάταγμα όπως και τις Γραμμές Βάσης. Αυτό σημαίνει ότι οι Ζώνες μας (ΑΟΖ και Αιγιαλίτιδα) δεν ξεκινούν από το βάθος του Κόλπου αλλά από το εξωτερικό του σημείο. 
Εργάστηκα ακόμη και για την ανακήρυξη της Αιγιαλίτιδας Ζώνης με την οποία ουδείς ασχολήθηκε, ούτε ασχολείται, προφανώς λόγω της ενόχλησης κάποιων στην Αγκυρα», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κοτζιάς, για να προσθέσει με νόημα: 

«Η ουσία ήταν ότι έπρεπε να προλάβουμε τις ανοησίες που κάνει η Τουρκία, η οποία από την εποχή της χούντας κινείται στη κατεύθυνση αμφισβήτησης των δικαιωμάτων μας και να μην μας επιτρέπει να κάνουμε χρήση τους»...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: