9.12.19

"Πολιτική θέση της ΕΕ ο αντικομμουνισμός"...




Με τη συμμετοχή 38 Κομμουνιστικών Κομμάτων από όλη την Ευρώπη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις Βρυξέλλες η η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση, που συνδιοργανώθηκε από το ΚΚΕ και τον μη εγγεγραμμένο ευρωβουλευτή του, Κώστα Παπαδάκη.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν «Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης ενάντια στον...
αντικομμουνισμό, στην παραχάραξη της Ιστορίας από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος ως αναγκαία προϋπόθεση στην πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για το σοσιαλισμό».

Το ΚΚΕ εκπροσωπήθηκε από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, που κατά την τοποθέτησή του επιτέθηκε εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατηγορώντας τη ότι έχει αναγάγει τον αντικομμουνισμό σε επίσημη πολιτική της. Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ παρομοίασε την Ε.Ε. με την «Ιερά Συμμαχία» του 19ου αιώνα.

«Στα μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη, ενώθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο οι πολιτικές ομάδες του "Λαϊκού Κόμματος", των Σοσιαλδημοκρατών και Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών, για να εγκρίνουν με 535 ψήφους υπέρ, 66 κατά και 52 λευκά, ένα αντικομμουνιστικό ψήφισμα. Όπως και πριν σχεδόν 2 αιώνες, έτσι και σήμερα, όλες οι βασικές πολιτικές "δυνάμεις της γερασμένης Ευρώπης" βρέθηκαν ενωμένες απέναντι στο "φάντασμα" της κοινωνικής επανάστασης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, της νέας σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας που εξακολουθεί να τους στοιχειώνει», ανέφερε χρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Δ.Κουτσούμπας χαρακτήρισε «συκοφαντική εκστρατεία» την ανιστόρητη θεωρεία των "δύο άκρων", συμπληρώνοντας επίσης πως οι Βρυξέλλες ρίχνουν “τόνους λάσπης” εναντίον του Σοσιαλισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα, προκειμένου «να αμαυρώσουν αυτές τις προσπάθειες οικοδόμησης της νέας, σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας, που έγιναν στην Ευρώπη τον περασμένο αιώνα».

Τέλος, σημείωσε ότι τα Κομμουνιστικά Κόμματα μπορούν να αντιμετωπίσουν την αντικομμουνιστική εκστρατεία συνδυάζοντας «την επαναστατική δράση με την επαναστατική θεωρία, χτίζοντας γερές βάσεις στην εργατική τάξη, σε στρατηγικούς κλάδους της οικονομίας κι ενισχύοντας την παρέμβασή του στο εργατικό - λαϊκό κίνημα»...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: