5.12.19

Εκτός τεχνολογικών εξελίξεων η ελληνική TV...

...με ακατανόητη κυβερνητική απόφαση...

Την ώρα που κάθε ανακοίνωση και δελτίο Τύπου της κυβέρνησης κυριαρχείται από τη λέξη «ψηφιακή» σε όλες τις πτώσεις, στην ελεύθερη τηλεόραση επιβάλλεται, με τη...
σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών της Digea, τεχνολογική στασιμότητα. 

Οι διακηρύξεις για τη νέα εποχή του 5G, που θα αναπτυχθεί επειδή η Digea και η ΕΡΤ θα παραδώσουν  υποχρεωτικά το φάσμα των UHF  από τον δίαυλο 50 ως και 59 στις τηλεπικοινωνίες, αφήνουν έξω από τις ψηφιακές εξελίξεις την ελεύθερη τηλεόραση.

Και αυτό γιατί η κυβέρνηση κατήργησε την υποχρέωση εκπομπής σε Υψηλή Ευκρίνεια (HD) και έτσι με τον νέο ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων, που αναμένεται ως το τέλος του 2019, θα χωράνε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια σε λιγότερες συχνότητες. 

Αν υπήρχε η υποχρέωση για εκπομπή σε Υψηλή Ευκρίνεια οι δυο πάροχοι δικτύου θα έπρεπε να προχωρήσουν άμεσα σε επενδύσεις για εγκατάσταση νέων ψηφιακών πομπών για εκπομπή σε DVB-T2, ώστε να χωράνε όλοι οι σταθμοί. Και ενώ τα μεγάλα πανελλαδικά κανάλια και μέτοχοι της Digea θα εκπέμπουν σε Υψηλή Ευκρίνεια, τα περιφερειακά κανάλια Αττικής και της άλλης Ελλάδας θα συνεχίσουν σε SD, με την κακή ποιότητα εικόνας.

Τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη δημόσια και ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, σε συνεργασία, έχουν μεταβεί στο σύστημα DVB-T2 για να αυξήσουν τη χωρητικότητα του φάσματος συχνοτήτων και ανακοινώνουν την τηλεόραση 4Κ και Ultra Definition, στην Ελλάδα ΕΡΤ και Digea θα συνεχίσουν τα εκπέμπουν σε Τυπική Ευκρίνεια (SD) και μετά το 2022!...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: