26.1.20

Πάνω από 30 νεκροί και 1.500 τραυματίες στην Τουρκία...


Μάχη με το χρόνο και τα Ρίχτερ συνεχίζουν να δίνουν τα σωστικά συνεργεία στη γειτονική χώρα, αφού εκατοντάδες μετασεισμοί ακολούθησαν το χτύπημα του Εγκέλαδου την Παρασκευή.
Σε...
31 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών, που έπληξε την επαρχία Ελαζίγ, ανακοίνωσε τα ξημερώματα σε νεότερο απολογισμό της η τουρκική Αρχή διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών (AFAD), ενώ ο καταγεγραμμένος αριθμός των τραυματιών φτάνει τους 1.547.

Οι διασώστες εξακολουθούν να ανασύρουν θύματα αλλά και επιζώντες από τα χαλάσματα. Μέχρι στιγμής 45 άνθρωποι έχουν διασωθεί, ανάμεσά τους μιας γυναίκα που βρέθηκε ζωντανή 17 ώρες μετά την κατάρρευση του σπιτιού της.

Η τουρκική τηλεόραση μετέδωσε επίσης τη διάσωση μιας 35χρονης μητέρας και της 2χρονης κόρης από τα συντρίμμια μιας πολυκατοικίας όπου βρίσκονταν παγοδευμένες για 28 ώρες.


Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία, 76 κτίρια κατέρρευσαν και 42 υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Τουλάχιστον 530 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί, 9 από τους οποίους μεγέθους άνω των 4 βαθμών.

Στο μεταξύ οι ομάδες έκτακτης ανάγκης δημιούργησαν πάνω από 9.500 σκηνές για τους αστέγους και διέθεσαν περίπου 17.000 γεύματα, ενώ τη νύχτα η θερμοκρασία έπεσε στους -5 βαθμούς Κελσίου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέστη χθες στην κηδεία μιας μητέρας και του γιου της που έχασαν τη ζωή τους στον φονικό σεισμό, τον οποίο χαρακτήρισε μια «δοκιμασία» για τη χώρα του.

Το χτύπημα του Εγκέλαδου ξύπνησε μνήμες στην Τουρκία σε όσους το 1999, όταν δύο σεισμοί είχαν στοιχίσει τη ζωή περίπου 18.000 ανθρώπων στα βορειοδυτικά της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: