17.1.20

Νέο «μπαϊράκι» Σαμαρά...

«Συνθηκολόγηση η προσφυγή στη Χάγη»...

Δική του «γραμμή» στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης για τα εθνικά ζητήματα χαράσσει για μια ακόμη φορά ο Αντώνης Σαμαράς μέσω συνέντευξης που παραχωρεί στον...
«Φιλελεύθερο του Σαββάτου».

Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται αρνητικός με την προσφυγή στη Χάγη για τα ελληνοτουρκικά, παρά το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ακόμη και στην χθεσινή του συνέντευξη πως αυτή αποτελεί μια σοβαρή κίνηση. Από την άλλη, ο Μεσσήνιος πολιτικός μιλάει «σωστό μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ», αφήνοντας αιχμές για κάποιους στο κυβερνητικό επιτελείο που το νοθεύουν.

«Οταν ακούγεται για προσφυγή στη Χάγη υπό τις τωρινές συνθήκες, δηλαδή εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε "συνυποσχετικό" που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας όπως ζητάει η Τουρκία (η οποία δεν το έχει υπογράψει), δεν αποτρέπουμε την επιθετικότητα της άλλης πλευράς. Την ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερο... Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ είναι σωστό! Και με αυτό το μήνυμα προς την άλλη πλευρά πρέπει να συντονιστούμε όλοι. Οχι να το “νοθεύουμε"...» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Ο Ερντογάν ήδη, βέβαια, έχει κάνει νέο δόγμα του τις εξωφρενικές προκλήσεις. Προαναγγέλλει ότι θα στείλει στρατό στη Λιβύη για να στηρίξει το καθεστώς Σάρατζ, ότι θα πουλήσει ''οικόπεδα'' της ελληνικής ΑΟΖ και ότι θα προχωρήσει σε έρευνες εκεί. Καλό είναι να γνωρίζει ότι απέναντί του θα βρει μια ενωμένη Ελλάδα και μια αποφασισμένη Ελλάδα… Αν εμείς κάνουμε το σωστό, μπορεί η Τουρκία να πληρώσει ακριβά το τίμημα αυτής της ''υπέρ-εξάπλωσης''. Φτάνει εμείς, από την πλευρά μας, να δείξουμε ό,τι σας ανέφερα πριν: Αξιοπιστία και αποφασιστικότητα!».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το εσωτερικό της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει κανένας "κακός λύκος". Όλοι ξέρουν πως βοήθησα ενεργά για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλες τις κρίσιμες αναμετρήσεις...», «Δεν υπάρχει κανένας, λοιπόν, "κακός λύκος". Απλώς κάποιοι αναζητούν... "Κοκκινοσκουφίτσες", για να υπονομεύσουν την ενότητα της παράταξης. Αλλά δεν θα τους περάσει...».

Τέλος, επιβεβαιώνει ότι δεν θα είναι παρών στην ψηφοφορία για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στη Προεδρία της Δημοκρατίας, λέγοντας πως θα στείλει επιστολή, με την οποία θα δηλώνει πως θα υπερψήφιζε την επιλογή του πρωθυπουργού. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκλαμβάνουν την απουσία του ως ένδειξη δυσαρέσκειας για το γεγονός ότι δεν προτάθηκε ο ίδιος για το αξίωμα, παρ’ ότι ήταν γνωστό ότι το εποφθαλμιούσε.

«Οπως γνωρίζετε, η επιλογή του υποψηφίου Προέδρου είναι προνόμιο του πρωθυπουργού. Χαίρομαι που ξεκαθάρισε το τοπίο. Δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω την κυρία Σακελλαροπούλου. Της εύχομαι, βεβαίως, καλή επιτυχία. Λόγω προγραμματισμένου από καιρό ταξιδιού στις ΗΠΑ δεν θα βρίσκομαι στη Βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας. Θα στείλω, ωστόσο, σχετική επιστολή, στην οποία θα αναφέρω ότι αν ήμουν παρών θα υπερψήφιζα την πρόταση του κόμματός μου» απαντά σε σχετική ερώτηση ο πρώην πρωθυπουργός...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: