20.1.20

«Πόλεμος» για ναρκωτικά πίσω από την εκτέλεση στη Βάρη...

Αποκαλύφθηκαν οι ταυτότητες των δύο θυμάτων...

Αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες σχετικά την διπλή μαφιόζικη εκτέλεση στην ταβέρνα "Βοσκοπούλα", στη Βάρη το απόγευμα της Κυριακής. Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε το...
άγριο φονικό με δράστες τέσσερις ενόπλους και θύματα δύο άνδρες, έναν Σλοβένο και έναν Μαυροβούνιο.

«Μπήκαν μέσα και πυροβόλησαν δύο άτομα. Ήρθε και τους πήρε το ασθενοφόρο. Τους πυροβόλησαν στο κεφάλι. Τέσσερα άτομα μπήκανε. Τρώγανε με τα παιδιά, την οικογένειά τους» ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας στο Open.

Οι ένοπλοι εισέβαλαν στην ταβέρνα και κατευθύνθηκαν στο τραπέζι όπου έτρωγαν τα δύο θύματα μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Ήταν συνολικά επτά άτομα.

Άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τους δύο άνδρες ενώ η σύζυγος ενός εκ των θυμάτων πυροβολήθηκε στα πόδια. Στο κατάστημα επικράτησαν σκηνές πανικού, ενώ οι δράστες έτρεξαν έξω και τράπηκαν σε φυγή. Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος των δύο αντρών και παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες στη γυναίκα από το Μαυροβούνιο.

«Πόλεμος συμμοριών» για ναρκωτικά 

Τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», υποστηρίζει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι».

Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS.

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο.

Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι».

Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματά τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: