17.1.20

«Αποτυχία η απουσία της Ελλάδας»...

Ως προφανή αποτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής θεωρεί το Κίνημα Αλλαγής, το γεγονός ότι η χώρα μας δεν θα δώσει το «παρών» στη διάσκεψη για τη Λιβύη που θα γίνει την...
Κυριακή στο Βερολίνο.

Ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Μανώλης Χριστοδουλάκης πήρε ξεκάθαρη θέση, μιλώντας στην εκπομπή «Απευθείας» στην ΕΡΤ, καθώς σημείωσε ότι η επίσκεψη του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στην Ελλάδα είναι καλή, ωστόσο «αυτό δεν αποτελεί λύση αλλά "μπάλωμα" γιατί η θέση της χώρας μας έπρεπε να είναι στο Βερολίνο».

«Είναι δυστυχώς προφανής αποτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής το γεγονός ότι η χώρα δεν είναι στο Βερολίνο, όχι γενικά σε μία διάσκεψη για την Λιβύη, αλλά ειδικά σε αυτήν τη διάσκεψη για τη Λιβύη, σε μία πολιτική συγκυρία που έχει υπογραφεί ένα δήθεν "μνημόνιο" ανάμεσα στην Τουρκία και την παραπαίουσα κυβέρνηση του Σαράτζ στη Λιβύη, το οποίο αναγνωρίζει αυθαίρετα θαλάσσιες ζώνες που περνάνε μέσα από τη χώρα μας χωρίς καν να συνορεύουν οι δύο χώρες», συμπλήρωσε στο ίδιο ύφος ο κ. Χριστοδουλάκης.

Επίσης, χαρακτήρισε ως αποτυχία και το «υποτιθέμενο» —όπως είπε— βέτο «που ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός ότι θα ασκήσει σε μία απόφαση που δεν θα περάσει καν από ευρωπαϊκά όργανα... είναι αστείο και πάλι αποκλειστικά επικοινωνιακό».

Υπενθυμίζεται ότι το Βερολίνο ξεκαθάρισε σήμερα (Παρασκευή) πως αφενός πως τα μνημόνια Τουρκίας - Λιβύης δεν πρόκειται να τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων και αφετέρου πως δεν είχε εξαρχής προβλεφθεί η συμμετοχή της Ελλάδας...

efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: