19.1.20

«Δέκα, εννιά, οχτώ...και ξαφνικά έκρηξη»...

Ο Τραμπ περιγράφει τη δολοφονία Σουλεϊμανί...

Ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ περιγράφει τα όσα του μετέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, λίγο πριν σκοτώσουν τον Κασέμ Σουλεϊμανί, αποκαλύπτει το...
αμερικανικό δίκτυο CNN.

Το ηχητικό, σύμφωνα με το CNN, είναι από ιδιωτική συγκέντρωση υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα και σε αυτό ο Αμερικανός Πρόεδρος περιγράφει στιγμή προς στιγμή τα τελευταία λεπτά του Ιρανού στρατηγού, όπως του τα μετέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ηχογραφημένο απόσπασμα o Τραμπ είπε ότι η εντολή εκτέλεσης του Σουλεϊμανί δόθηκε καθώς ο Ιρανός «έλεγε άσχημα πράγματα για τη χώρα μας». «Πόσα ακόμα από αυτά τα σκ@@ έπρεπε να συνεχίσουμε να ακούμε; Πόσα ακόμη θα ανεχόμαστε;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος την ΗΠΑ στην ομιλία του.

Το ηχητικό απόσπασμα του Ντόναλντ Τραμπ



Μαζί με τον Σουλεϊμανί βρισκόταν και ο Αμπου Μαχντίν αλ Μουχαντίς, ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ, η οποία θεωρήθηκε από τις ΗΠΑ ως υπεύθυνη για την πυραυλική επίθεση στην οποία σκοτώθηκε ένας Αμερικανός πολίτης τον περασμένο Δεκέμβριο και η οποία πυροδότησε μεγάλη ένταση στις σχέσεις Τεχεράνης – Ουάσινγκτον. «Είναι μαζί. Κύριε έχουν δύο λεπτά και 11 δευτερόλεπτα για να ζήσουν. Κανένα συναίσθημα. Είναι στο θωρακισμένο όχημα, Κύριε έχουν ένα λεπτό για να ζήσουν. Τριάντα δευτερόλεπτα. Δέκα, εννέα, οχτώ…» περιέγραψε ο Τραμπ. «Και ξαφνικά έκρηξη. Κι εγώ ρώτησα “πού είναι αυτός ο τύπος;”. Και αυτή ήταν η τελευταία φορά που άκουσα κάτι γι’ αυτόν», ακούγεται να λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όπως υποστηρίζει το CNN, ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να είπε για τον Μουχαντίς ότι «πετύχαμε δύο στην τιμή του ενός». Υπενθυμίζεται, ότι οι ΗΠΑ είχαν υποστηρίξει ότι ο Κασέμ Σουλεϊμανί ήταν επικίνδυνος για την εθνική τους ασφάλεια...


Δεν υπάρχουν σχόλια: