20.1.20

Ένταση της καταστολής, με πρόσχημα την τρομοκρατία...


Με λογικά άλματα που εξισώνουν τις γροθιές με τα Καλάσνικοφ, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε Εθνική Στρατηγική για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας και του Βίαιου Εξτρεμισμού, κάνοντας λόγο για...
αποδόμηση αυτού που χαρακτήρισε ως «"οπλοστάσιο ιδεών" του αίματος».

Με αφορμή την εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να πει ότι «η πολύχρονη παρουσία της βίας στη δημόσια ζωή, της επέτρεψε να κλιμακωθεί ποσοτικά, αλλά και να μεταλλαχθεί ποιοτικά: Η γροθιά έγινε ρόπαλο, το ρόπαλο μολότοφ και η μολότοφ Καλάσνικοφ». Πρόσθεσε ότι «η παράνομη διαμαρτυρία σε μία σχολή μετατράπηκε εύκολα σε μία κατάληψη ενός ξένου κτιρίου. Και ύστερα -πολύ εύκολα- σε γιάφκα παρανομίας, συχνά σε συνεργασία με το κοινό ποινικό έγκλημα».

Στο πλαίσιο της κατασταλτικής πολιτικής που εφαρμόζει ήδη η κυβέρνηση τής Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως σε τρεις μήνες από σήμερα, η χώρα θα αποκτήσει Εθνική Στρατηγική για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας και του Βίαιου Εξτρεμισμού. Μάλιστα, το χαρακτήρισε ως «θεσμικό και στρατηγικό κείμενο», προκειμένου -όπως υποστήριξε- «να καλυφθεί ένα κενό πολιτικής που επί χρόνια σκίαζε την εικόνα της Ελλάδας στην αξιολόγησή της από διεθνείς οργανισμούς».


Επίσης, προανήγγειλε ότι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα ιδρυθεί Διεύθυνση Πρόληψης της Βίας, δηλαδή ένα «ειδικό επιτελείο με αιχμή του ενδιαφέροντός του τη ριζοσπαστικοποίηση που τροφοδοτεί την τρομοκρατία». Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το πεδίο δράσης τής Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας θα απλώνεται παντού: «από τα σωφρονιστικά καταστήματα μέχρι τις οργανώσεις φιλάθλων», με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι δρομολογείται «εκστρατεία αποδόμησης αυτού που θα αποκαλούσαμε το "οπλοστάσιο ιδεών" του αίματος». Αυτή τη διαφαινόμενη κυβερνητική κατήχηση, ο πρωθυπουργός τη χαρακτήρισε ως «καμπάνια ευαισθητοποίησης, από κοινού με τους Δήμους, με τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών», καθώς -όπως είπε- «στους ταραγμένους καιρούς μας, η γόνιμη νεανική αμφισβήτηση εύκολα γίνεται τάση ή μόδα της βίας».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: