26.1.20

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ωρα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ...


Με στόχο να παραμείνει μόνος πρώτος στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ για την 21η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος (19:30, Novasports 1).

Οι...
Πειραιώτες, μετά το 0-0 στο Βόλο, έχουν τέσσερις νίκες και θέλουν να διευρύνουν το νικηφόρο σερί τους απέναντι στην «Ένωση».

Το έργο για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι εύκολο, αφού οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δείξει σημάδια ανάκαμψης και θα έχουν αρκετό κόσμο σήμερα στο πλευρό τους.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε στην αποστολή τον Ντανιέλ Ποντένσε και τον Κώστα Φορτούνη, ενώ για παρτενέρ του Μπα προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Συγκεκριμένα, την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Σα, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Παπαδόπουλο, Μπα και Τσιμίκα.

Την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Καμαρά, Γκιγέρμε και Μπουχαλάκης. Στα πλάγια της επίθεσης θα βρίσκονται ο Μασούρας και ο Βαλμπουενά, ενώ στην κορυφή θα είναι ο Ελ Αραμπί.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αλέν, Τζολάκης, Γκασπάρ, Τοροσίδης, Σισέ, Χριστοδουλόπουλος, Λοβέρα, Φορτούνης και Σουντανί.

Μονοδρομος η νίκη για την ΑΕΚ

Η «Ένωση» μπορεί να μην διεκδικεί με αξιώσει τον τίτλο του πρωταθλήματος, όμως πάντα ένα παιχνίδι με τους Πειραιώτες έχει ξεχωριστή σημασία και αυτό επιχείρησε να εξηγήσει στους παίκτες του ο Μάσιμο Καρέρα.

Μετά το παιχνίδι με τον Βόλο, ο Ιταλός τεχνικός προσπάθησε να «φτιάξει» ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του, ώστε να δώσουν το… 101% των δυνατοτήτων τους στη σημερινή αναμέτρηση. Άλλωστε η ΑΕΚ δεν έχει κερδίσει σε ντέρμπι από τον Απρίλιο του 2018 (!) και το 3-0 επί του Παναθηναϊκού, γι' αυτό θέλει να βάλει τέλος σε αυτό το σερί.

Στο αγωνιστικό σκέλος, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Μπάρκας, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μπακάκη, Οικονόμου, Βράνιες και Λόπες. Στον άξονα θα είναι ο Σιμόες και ο Κρίστιστιτς, με τους Λιβάγια και Βέρντε (ή Μάνταλο) στα πλάγια. Ο Σιμάνσκι θα είναι πίσω από τον Ολιβέιρα.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τσιντώτας, Χουλτ, Σβάρνας, Παουλίνιο, Αλμπάνης, Κλωναρίδης, Σαμπανάτζοβιτς και Γιακουμάκης.

Εκτός έμεινε ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. O Ουκρανός στόπερ αλλά και ο Φοίβος Μπότος ακολούθησαν θεραπεία και ατομικά προγράμματα εκγύμνασης.

Στο γήπεδο θα βρίσκονται πάνω από 30.000 θεατές.

πηγη sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: