19.1.20

«Το Υπουργείο και η Αστυνομία δεν μπορούν να σιωπούν»...

«Οι νεοναζί δεν πρέπει να σηκώσουν κεφάλι»...

«Το Υπουργείο και η Αστυνομία δεν μπορούν να σιωπούν. Κι ακόμα περισσότερο πρέπει εμείς να κάνουμε κάτι, οι νεοναζί δεν πρέπει να σηκώσουν κεφάλι. Η κινητοποίησή μας είναι ο μόνος τρόπος», σημειώνει η Βασιλική Κατριβάνου, σχετικά με τον...
ξυλοδαρμό από ακροδεξιούς Γερμανού δημοσιογράφου στο Σύνταγμα

Σε ανάρτηση της στο Facebook επισημαίνει «Δυστυχώς πέρναγα από το Σύνταγμα σήμερα Κυριακή μεσημέρι, την ώρα που το «Εθνικό Μέτωπο» οργάνωνε συγκέντρωση ενάντια στους «λαθρομετανάστες». Είδα έναν άνθρωπο γεμάτο αίματα. Ήταν ο αντιφασίστας δημοσιογράφος Τόμας Γιακόμπι, τον οποίο οι «εθνικιστές» (διάβαζε χρυσαυγίτες) τον αναγνώρισαν (ο Γιακόμπι έχει κάνει, μαζί με την Αγγελική Κουρούνη, την ταινία «Χρυσή Αυγή. Προσωπική υπόθεση») και άρχισαν να τον κοπανάνε. Τον έδερναν για πέντε λεπτά, του πήραν τα κινητά και του τα έσπασαν, όπως μας είπε ο ίδιος. Η αστυνομία που ήταν τριγύρω δεν έκανε τίποτα, και ο Γιακόμπι σώθηκε μόνο χάρη στους συναδέλφους του δημοσιογράφους που έτρεξαν εκεί. Όπως μου είπε ένας δημοσιογράφος, πήγαν στους αστυνομικούς παραδίπλα, αλλά αυτοί δεν κάναν τίποτα.»

Για να καταλήξει «Δεν είναι ασφαλώς «νέο» ότι οι χρυσαυγίτες (με την «προβιά» του «Ελληνικού Μετώπου», καθώς αναγνώρισαν τον Γιακόμπι από την ταινία του) δέρνουν βάρβαρα. Το κάνουν μόλις βρουν ευκαιρία και μάλιστα μέρα μεσημέρι, στο Σύνταγμα. Και δυστυχώς δεν είναι «νέο» και το ότι η Αστυνομία δεν παρεμβαίνει, δεν κάνει κάτι για να γλιτώσει τον άνθρωπο, που τον γλιτώνουν οι συνάδελφοί του»

Η ανάρτηση της Βασιλικής Κατριβάνου στο Facebook

Εθνικό Μέτωπο, η προβιά των νεοναζί

Έδειραν τον αντιφασίστα δημοσιογράφο Τ. Γιακόμπι στο Σύνταγμα

Δυστυχώς πέρναγα από το Σύνταγμα σήμερα Κυριακή μεσημέρι, την ώρα που το «Εθνικό Μέτωπο» οργάνωνε συγκέντρωση ενάντια στους «λαθρομετανάστες». Είδα έναν άνθρωπο γεμάτο αίματα. Ήταν ο αντιφασίστας δημοσιογράφος Τόμας Γιακόμπι, τον οποίο οι «εθνικιστές» (διάβαζε χρυσαυγίτες) τον αναγνώρισαν (ο Γιακόμπι έχει κάνει, μαζί με την Αγγελική Κουρούνη, την ταινία «Χρυσή Αυγή. Προσωπική υπόθεση») και άρχισαν να τον κοπανάνε. Τον έδερναν για πέντε λεπτά, του πήραν τα κινητά και του τα έσπασαν, όπως μας είπε ο ίδιος.

Η αστυνομία που ήταν τριγύρω δεν έκανε τίποτα, και ο Γιακόμπι σώθηκε μόνο χάρη στους συναδέλφους του δημοσιογράφους που έτρεξαν εκεί. Όπως μου είπε ένας δημοσιογράφος, πήγαν στους αστυνομικούς παραδίπλα, αλλά αυτοί δεν κάναν τίποτα.

Δεν είναι ασφαλώς «νέο» ότι οι χρυσαυγίτες (με την «προβιά» του «Ελληνικού Μετώπου», καθώς αναγνώρισαν τον Γιακόμπι από την ταινία του) δέρνουν βάρβαρα. Το κάνουν μόλις βρουν ευκαιρία και μάλιστα μέρα μεσημέρι, στο Σύνταγμα. Και δυστυχώς δεν είναι «νέο» και το ότι η Αστυνομία δεν παρεμβαίνει, δεν κάνει κάτι για να γλιτώσει τον άνθρωπο, που τον γλιτώνουν οι συνάδελφοί του.

Ξέρω ότι θα ακουστεί αφελές, αλλά το Υπουργείο και η Αστυνομία δεν μπορούν να σιωπούν. Κι ακόμα περισσότερο πρέπει εμείς να κάνουμε κάτι, οι νεοναζί δεν πρέπει να σηκώσουν κεφάλι. Η κινητοποίησή μας είναι ο μόνος τρόπος.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται τη Δευτέρα στο Εφετείο, να είμαστε εκεί.

ΥΓ. Σε ένα πρόχειρο βιντεάκι που πήρα με το κινητό, ο Τόμας Γιακομπί λέει τι συνέβη. Στην αρχή όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση γεμάτος αίματα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία (η φωτό από την Εφημερίδα των Συντακτών)...



avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: