26.1.20

Βανδάλισαν έργα...

...στην αντιφασιστική έκθεση για τη Χρυσή Αυγή...

Την Παρασκευή η έκθεση "Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας" άνοιξε ξανά τις πόρτες της για το κοινό στην Τεχνόπολη, και κάποιοι έδειξαν πως ο φασισμός υπάρχει ακόμα ανάμεσά μας.

Η καμπάνια αποτύπωσε και...
παρουσιάζει 100 επιθέσεις σε όλη την Ελλάδα, προσπαθώντας να αναδείξει παράλληλα την συνάφεια με τα τάγματα εφόδου και τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής. Τελικός της σταθμός ήταν η δικαστική αίθουσα όπου σκιτσογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό σχεδίασαν τις απολογίες των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Κατά τα εγκαίνια της έκθεσης την Παρασκευή, κάποιοι προσπάθησαν να αμαυρώσουν την αντιφασιστική προσπάθεια που στηρίζει το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ και το HumanRights360.

Όπως ανέφεραν άνθρωποι των παραπάνω φορέων στο News 24/7, κατά τα εγκαίνια άγνωστοι χάραξαν και ζωγράφισαν πάνω σε επτά έργα καλλιτεχνών και έφυγαν από τον χώρο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, εκμεταλλευόμενοι των συνωστισμό. Τα έργα θα αντικατασταθούν και θα εκτίθενται κανονικά από τη Δευτέρα και μέχρι την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου.

Έργο στην αντιφασιστική έκθεση για τη Χρυσή Αυγή

Τόσο οι επιθέσεις όσο και οι απολογίες έχουν συμπεριληφθεί στο λεύκωμα «Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τόπος» και το οποίο μπορεί να προμηθευτεί το κοινό κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Όλα τα έσοδα του λευκώματος διατίθενται για την υποστήριξη των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Αίθουσα «Νέοι Φούρνοι»

Ώρες Κοινού Δευτέρα έως Παρασκευή: 14:00 – 22:00

Ώρες Κοινού Σάββατο – Κυριακή: 11:00 – 22:00

Η Είσοδος είναι Ελεύθερη...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: