26.1.20

«Σε επικίνδυνες περιπέτειες η χώρα» με τους Patriot στο Ριάντ...


Θέμα ημερών είναι, όπως όλα δείχνουν, η ανακοίνωση της ελληνικής στρατιωτικής εμπλοκής στον ευαίσθητο χώρο του Περσικού Κόλπου, με την Αθήνα να έχει αποφασίσει να στείλει στη Σαουδική Αραβία μία μοίρα αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot.

Ο...
τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, δεν έκρυψε την ανησυχία του, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση «εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνες περιπέτειες». Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», υπολογίζεται ότι περισσότερα από 100 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων θα βρεθούν στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να ενισχύσουν την εναέρια φύλαξή της.

«Πρόκειται για εμπλοκή -έστω έμμεση- σε πολεμικές επιχειρήσεις μεταξύ τρίτων χωρών, χωρίς αυτή να εντάσσεται σε ειρηνευτικές πρωτοβουλίες Διεθνών Οργανισμών και χωρίς την παραμικρή κάλυψή τους», σχολιάζει ο πρώην υπουργός.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το ταξίδι του πρωθυπουργό στις ΗΠΑ, σημειώνει πως «είναι ολοφάνερο ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει πλέον να κάνει ότι του ζητούν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, να αποδεικνύει δηλαδή διαρκώς ότι είναι προβλέψιμος, δηλαδή δεδομένος». Και υπογραμμίζει: «Σε καμία περίπτωση αυτές οι επιλογές δεν ενισχύουν τη διεθνή θέση της χώρας, ούτε διαμορφώνουν στέρεη βάση για τις αναγκαίες συμμαχίες, τις οποίες όντως πρέπει να επιθυμεί και να επιδιώκει η Ελλάδα ως φιλειρηνική χώρα. Αντίθετα, επιτείνουν την αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή».

Ο Θ. Δρίτσας ζητά «σαφείς εξηγήσεις και πλήρης ενημέρωση από την πλευρά την κυβέρνησης, αναφορικά με κάθε λεπτομέρεια και κάθε παράμετρο αυτής της επιλογής» και καλεί η ενημέρωση αυτή να γίνει «επειγόντως!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: