16.1.20

Tι ζητάει ο Χαφτάρ στην Αθήνα?...

Εντωμεταξύ όλοι μας λένε ότι η Ελλάδα είναι με τον Χαφτάρ αλλά κανείς δεν μας λέει τι είναι ο Χαφτάρ.

Στα...
γρήγορα λοιπόν, παραδοσιακός νασερικός και εθνικιστής Λίβυος, κάποτε στον κλειστό κύκλο του Καντάφι και έμπιστος του, μετά ο Καντάφι τον αποκήρυξε. Ο Χαφτάρ ήταν επικεφαλής της Λιβυκής εισβολής στο Τσάντ, όπου και πιάστηκε αιχμάλωτος. Τον απελευθέρωσαν οι Αμερικανοί, έμεινε μια 20ετια στις ΗΠΑ όπου τον συντηρούσε η CIA, για να τον έχει ως αντίβαρο του Καντάφι.

Τελικά με την αραβική άνοιξη στη Λιβύη και την στάση εναντίον του Καντάφι, ο Χαφτάρ φάνηκε επιτέλους χρήσιμος στους Αμερικανούς. Συμμετείχε στην επανάσταση, τον ανέδειξαν ως επικεφαλής των Λιβυκών ενόπλων δυνάμεων στη μεταβατική κατάσταση, μετά τα έσπασε και τώρα είναι ο πιο ισχυρός πολέμαρχος της Λιβύης, ενώ στην επιδίωξη του να κατακτήσει όλη τη χώρα κάνει και τα στραβά μάτια σε ισλαμιστές.

Με λίγα λόγια σπάνιο λουλούδι του "μπαχτσέ", ότι πρέπει για να στηριχθείς επάνω του. Βέβαια στη διεθνή πολιτική κάπως έτσι είναι τα πράγματα, ό,τι βρεις μπροστά σου με αυτό "παίζεις". Για να δούμε εδώ οι Έλληνες πως θα τον χειριστούν. Και αν έχουν τα κονδύλια που αυτός χρειάζεται. Μιας και τέτοιες φιγούρες ζητάνε σημαντικά ποσά για διασφάλιση τους όπως και μεγάλες παρτίδες όπλων για τους άτακτους που διαχειρίζονται. Πράγματα που η Ελλάδα παραδοσιακά έχει αποδειχθεί ανίκανη να οργανώσει και να κάνει. Ρωτήστε και τους Κούρδους τι υποσχέσεις έχουν λάβει και πόσο κούφιες αποδείχθηκαν.

Christos Ktenas (FB)

Δεν υπάρχουν σχόλια: