15.2.20

Καλά, γιατί δεν ρώτησε τη Μάνδρου ο Βαρουφάκης;...

Δημήτρης Κανελλοπουλος

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης προανήγγειλε ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα δώσει στη δημοσιότητα την απομαγνητοφώνηση με τις ηχογραφήσεις από τα κρίσιμα Eurogroup του 2015.

Τι ήταν να το πει; Ο ΣΚΑΪ στο...
κεντρικό δελτίο ειδήσεων τα πήρε στο κρανίο. Τι παράνομες τις έβγαλαν τις ηχογραφήσεις, τι δεν μας ενδιαφέρει το περιεχόμενό τους, τι στα κάγκελα ανέβηκε η Ιωάννα Μάνδρου, έξαλλη. Ούτε δικές της συνομιλίες να ήταν δεν θα είχε τέτοιο πάθος...

«Πυροτέχνημα Βαρουφάκη για Αρειο Πάγο» έγραφε το σούπερ από κάτω και η δικαστική συντάκτρια του ΣΚΑΪ που τιμήθηκε με αυτά τα βραβείο Μπότση (Τζένη;) έδινε ρεσιτάλ.

Ιδού:

«Υπάρχει νόμος που λέει ότι τα παρανόμως αποκτηθέντα αυτά υλικά, πότε μπορεί κανείς νόμιμα να τα χρησιμοποιήσει, δεν εμπίπτει καθόλου σε αυτό».
Οσο για την ανάρτησή τους στο διαδίκτυο, «εισαγγελικές πηγές τόνιζαν», σύμφωνα πάντα με την Ιωάννα Μάνδρου, «πως αυτό έχει προβλήματα νομιμότητας».
Αφήστε δε που αυτά, τα ηχογραφημένα, «έχουν το πρόσθετο πρόβλημα ότι δεν έχουν μαγνητοφωνηθεί στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό. Εκεί το πράγμα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο».

Και συνέχισε η δημοσιογράφος: «Εμένα μου φαίνεται σαν πυροτέχνημα», εννοώντας τη δημοσιοποίηση των ηχογραφήσεων στο internet. «Τι προσφέρουν στον Ελληνα πολίτη αυτά τα πυροτεχνήματα και οι πιρουέτες;» αναρωτήθηκε με νόημα και συμπλήρωσε με... χιούμορ: «κοντεύουν και οι απόκριες τώρα».

Απόκριες λοιπόν, απόκριες για τον ΣΚΑΪ οι αποκαλύψεις αυτές. Ενώ δεν είναι απόκριες π.χ. η αμνησία του Γιάννη Αλαφούζου για τα στημένα ματς στο ποδόσφαιρο;

Καλά τα γράφει ο συνάδελφος Δημήτρης Σούλτας: Μου φαίνεται αδιανόητο να διαβάζω από δημοσιογράφους «δεν με ενδιαφέρουν αυτά που ηχογράφησε ο Βαρουφάκης» ή «είναι παράνομη η ηχογράφηση, άρα "δεν πρέπει" να δει το φως της δημοσιότητας». Σοβαρά τώρα, όταν δημοσιογράφος μπορεί να έχει στα χέρια του ένα τέτοιο ντοκουμέντο - όχι απλώς την άποψη κάποιου, αλλά ένα ντοκουμέντο - αυτό που κάνει είναι να γυρίσει την πλάτη; Μου δείχνει κάποιος το φεγγάρι κι εγώ κοιτάω το δάχτυλο και λέω «πω, πως Θεέ μου, τι άσχημο δάχτυλο»;

Το σκέφτεστε να έπεφταν στα χέρια του ΣΚΑΪ τα στοιχεία του Γουότεργκέιτ; Εκείνου του πυροτεχνήματος, της πιρουέτας για τον Νίξον; Ευτυχώς δεν είχαν απόκριες εκεί, απόκριες έχουμε μόνο εδώ, στην ελληνική δημοσιογραφία.

Αυτά τα βραβεία Μπότση για τη δημοσιογραφία, μια και το έφερε η κουβέντα, πόσο φαιδρά και αστεία...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: