29.2.20

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει απόλυτη απώλεια ελέγχου»...

Απόλυτη απώλεια ελέγχου καταλογίζει στη γαλάζια διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ επτά μήνες μετά την επάνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία. Στην Κουμουνδούρου διαπιστώνουν ότι το διάστημα αυτό ήταν αρκετό για να...
καταρρεύσει η εικονική πραγματικότητα που είχε φτιάξει η ΝΔ για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα μάλιστα που η «κανονικότητα» που υποσχόταν προεκλογικά προκαλεί ερωτηματικά και σε ορισμένες περιπτώσεις φόβο στην κοινωνία.

Στην αιχμή της κριτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται το Μεταναστευτικό/Προσφυγικό για το οποίο όπως λέει, η Νέα Δημοκρατία έχτισε ένα επικοινωνιακό αφήγημα αγνοώντας τη σοβαρότητά του και προχωρώντας σε σπασμωδικές επιλογές και παλινωδίες που καταδεικνύουν πως δεν υπάρχει κανένας κεντρικός σχεδιασμός. «Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να καταδικάσει τα νησιά και να τα μετατρέψει σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών» σχολιάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για καθαρή διαχειριστική ανικανότητα που χρεώνεται αποκλειστικά στον πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του στο Μεταναστευτικό και μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε-έπειτα από έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου-να ζητήσει άμεσα από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την έκτακτη σύγκληση Συνόδου Κορυφής.

Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει πως βρίσκεται μερικά βήματα πιο μπροστά από τον πρωθυπουργό κι εξ αυτού του λόγου του συνέστησε να ζητήσει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία μετά την έμπρακτη αμφισβήτηση της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας καθώς όπως εκτιμά αφορά το σύνολο της Ευρώπης. Στην σύσκεψη με τους αρμόδιους τομεάρχες διαπιστώθηκε πως οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη δραματική κατάσταση στα νησιά μας, έπειτα από επτά μήνες παλινωδιών είναι τεράστιες καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ εγκλωβίστηκε σε λογικές μικροκομματικής σκοπιμότητας για να μην δυσαρεστήσει τους αιρετούς της και δεν προχώρησε σε αποσυμφόρηση των νησιών.

Ο Αλέξης Τσίπρας ασκεί πιέσεις στον πρωθυπουργό και μάλιστα από το βήμα της Βουλής κατά την συζήτηση του ασφαλιστικού τον κάλεσε να πάρει πρωτοβουλίες για ένα εθνικό σχέδιο που θα αφορά το Μεταναστευτικό/Προσφυγικό ή ακόμη και να τον καλέσει σε συνάντηση ή να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. «Θα είμαι εκεί» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αλλάξει ρότα έστω και τώρα αλλιώς θα είναι ο ίδιος που θα αλλάξει γραμμή και θα βρεθεί απέναντι στην κυβέρνηση. Το μήνυμα που στέλνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το Μαξίμου είναι σαφές: Ή αλλάζεις τακτική για το Προσφυγικό και αποφασίζεις αποσυμφόρηση των νησιών, καταργώντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις επιτάξεις και πάμε σε διάλογο ή θα μάς βρει απέναντι στο πλευρό των νησιωτών...

Β. Κεχαγιά
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: