21.2.20

Άλλος για Δελφούς;...






















pitsirikos 

Άλλος για Δελφούς;Είναι, σήμερα, η τελευταία μέρα για τη δήλωση συμμετοχής σας στο ετήσιο οικονομικό συνέδριο των Δελφών.
Προλαβαίνετε- δεν προλαβαίνετε, και εάν δεν προλάβετε, θα χάσετε την...
ευκαιρία να μάθετε, πώς θα βάλετε και εσείς όραμα στην καθημερινότητα των δράσεων σας.


Εργάζεστε σε αλυσίδα super market με τριακόσια ευρώ το μήνα;

Δεν έχει σημασία πόσο ξεφτιλισμένος είναι ο μισθός σας, εάν δουλεύετε με το όραμα να κρατήσετε την θέση σας.

Πουλάτε κινέζικα σκουπίδια, με μισθό Βουλγαρίας, σε πολυκατάστημα που τρολάρει στις διαφημίσεις του ακόμη και τους βλάκες που πάνε και τα αγοράζουν;

Θα συνεχίσετε να κοροϊδεύετε τον κόσμο, φτάνει να οραματίζεστε ότι θα δουλεύετε εφτά μέρες τη βδομάδα.

Και άλλα πολλά θα μάθετε στο συνέδριο των Δελφών με τον θεματικό τίτλο «Δράση με όραμα».

Είναι το συνέδριο, Forum Δελφών το λένε, μέσα στο οποίο θα βρείτε μαζεμένους όχι μόνο γνωστούς ντόπιους νεοφιλελεύθερους, αλλά και άγνωστους ξένους περιηγητές ανάλογων συνεδρίων.

Και όσοι δεν γνωρίζετε τι είναι το Forum των Δελφών, το Forum είναι το Νταβός των Βαλκανίων. Διεξάγεται κάθε χρόνο, την ίδια περίπου εποχή, μήνα Μάρτιο.

Η ημερομηνία έναρξης των εργασιών ορίζεται, πάντα, μετά το πέρας των Αποκριών, για να μην μπερδεύει ο κόσμος τις φάτσες των συνέδρων με τις μουτσούνες των μασκαράδων, που λόγω ημερών, γυρνάνε στην περιοχή.

Κάπου οχτακόσια πενήντα Ευρώ το κεφάλι για τέσσερις μέρες δίπλα στους γκουρού της ελεύθερης οικονομίας, δεν τα λες πεταμένα λεφτά.

Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά υφυπουργούς αφρικανικών χωρών, προέδρους βαλκανικών ινστιτούτων και μεσαία στελέχη εταιρειών, που ακόμα και αν δεν ξέρεις τι ακριβώς κάνουν στις εταιρείες τους, σημασία έχει ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν στον τίτλο τους τον επιθετικό προσδιορισμό “strategic”.

Άλλος strategic consultant, άλλος strategic operationς Manager, κάθε στρατηγικής στρατηγό, στο Forum αυτό μέσα θα τον βρεις.

Θα συναντήσετε και άλλους πολλούς, αν τυχόν αποφασίσετε να έρθετε.

Θα δείτε, κατ’ αρχάς, εμένα που με στέλνει ο Γενικός της εταιρείας μας, για να του μεταφέρω τις απόψεις των σοφών που θα καθίσουν σε στρογγυλά τραπέζια για κουβέντα ή θα στηθούν σε panels για να λύνουν απορίες ηλιθίων.

«Να πας παιδί μου, Αλέξη, και εσύ» μου είπε, «και να σταμπάρεις όλους τους λομπίστες, τους συμβούλους και τους δημοσιοσχεσίτες που θα γυρνοβολάνε για τέσσερις μέρες στην Αράχοβα.

Η εταιρεία μας τα μεγαλύτερα φέσια τα έχει φάει από τύπους με το όραμα να τα κονομήσουν χωρίς να βάλουν μία. Τουλάχιστον να έχουμε στα υπόψη, τι πιστεύουν οι πολιτικοί που δούλεψαν με όραμα για αυτή την χώρα».

Δεν είχε άδικο ο άνθρωπος, γιατί στην μάζωξη αυτή, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν και οι Παπανδρέου, Σημίτης, Πικραμμένος, Βενιζέλος και άλλοι πολλοί, οι οποίοι θα μιλήσουν για το όραμα που είχαν να βάλουν τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να υποθηκεύσουν την περιουσία του ελληνικού κράτους.

Ελάτε στο συνέδριο και δεν θα χάσετε.

Θα σας εξηγήσει η Ξαφά και η Λυμπεράκη, γιατί οι συντάξεις -εάν ποτέ πάρετε- θα είναι ανταγωνιστικές των Ρουμάνων συνταξιούχων.

Τραπεζίτες, από φαλιρισμένες τράπεζες, θα σας πουν πώς να πνίγεις εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να δώσεις δάνεια σε επιχειρήσεις, που δεν θα στα δώσουν πίσω στον αιώνα τον άπαντα.

Πρώην υπουργός Οικονομικών, με όραμα να γλυτώσουν φόροι οι συγγενείς του, απόγονοι μιας οικογένειας κατοχικών συνεργατών, θα σας μάθει πως να πλαστογραφείτε λίστες φοροφυγάδων.

Άλλος, επίσης πρώην Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, θα σας εξηγήσει το κόλπο να βγάζετε συνάλλαγμα στο εξωτερικό, χωρίς να το παίρνουν χαμπάρι οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του Κεντρικού Τραπεζίτη, που παρότρυνε τους πολίτες, παραμονές εκλογών, να βγάζουν τα χρήματα τους έξω.

Ελάτε και κανονίστε μια συνάντηση με δικηγόρους που έστηναν παναμέζικες offshore για να δικαιολογούν υπερτιμολογήσεις εγχώριων υπόδικων πελατών τους.

Αν, πάλι, θέλετε να προωθήσετε την δουλειά σας, μη διστάσετε να μιλήσετε με τηλεπαρουσιάστριες που έχουν αποσυρθεί και έχουν ανοίξει ένα blog για να προμοτάρουν καλλυντικά και αξεσουάρ.

Έχετε όραμα να γίνετε entrepreneur, χωρίς να βάλετε δεκάρα τσακιστή;

Όλο και κάποιο μεσίτη του ΕΣΠΑ θα βρείτε ανάμεσα στους συνέδρους. Ακόμη και εάν δεν σας τους συστήσουν, θα τους καταλάβετε όταν θα τους δείτε στα διαλλείματα, να μοιράζουν κάρτες αριστερά και δεξιά.

Έχετε με μια νέα επιχειρηματική ιδέα και ψάχνετε για μαλάκες που θα την φορτωθούν; Στο συνέδριο θα βρείτε ένα σωρό innovators, incubators και influencers, που θα σας πουν πώς κατάφεραν να κοροϊδέψουν από ventures capitals μέχρι επιχειρηματίες.

Σας ενδιαφέρει το bitcoin για τυχόν ξέπλυμα κυκλωμάτων πορvείας η ναρκωτικών;

Θα μιλήσετε απευθείας με πρώην δημοτική σύμβουλο και νυν Πρόεδρο Ευρωπαϊκής επιτροπής για την ψηφιακή οικονομία.

Ο μπαχτσές του Forum από όλα τα φρούτα έχει.

Έχει συνταξιούχους καθηγητές Πανεπιστημίων, προέδρους ιδρυμάτων με θέση που κληρονομήθηκε από τον πατέρα τους-διορισμένος και ο πατέρας από τον εφοπλιστή που το έφτιαξε- πρώην προέδρους ιδιωτικών κολλεγίων που τους καθαίρεσαν, επειδή είχαν αναλάβει την διαχείριση του καταπιστεύματος.

Έχει φιλάνθρωπους, έχει χορηγούς, έχει μεσίτες ακινήτων και μεσίτες δανείων.

Διοργανωτές εράνων με ποσοστό επι του τζίρου, ιδρυτές ΜΚΟ και πλασιέ ιδιωτικών Πανεπιστημίων, δεν απουσιάζουν από ένα τέτοιο συνέδριο.

Όπως δεν απουσιάζουν και ευρωβουλευτές με όραμα την υποστήριξη παιδόφιλων.


«Δημοσιογράφους θα έχει;», μπορεί να ρωτήσει κάποιος.

Δημοσιογράφους, τηλεπαρουσιάστριες και ραδιοφωνικούς παραγωγούς να δουν τα μάτια σας.

Μέχρι και Αρχιμανδρίτη, με βραβευμένο από Πάπα αποστολικό έργο, θα βρείτε ανάμεσα στους συνέδρους.

Η Eκκλησία έχει επιδείξει έμπρακτα το όραμα στις δράσεις της, μέσω ΜΚΟ που έχει αλλάξει δυο-τρία ονόματα και ΑΦΜ, για να δικαιολογήσει έλλειμμα δέκα εκατομμυρίων Ευρώ από δάνειο που έδωσε εφοπλιστής και νόμισαν ότι ήτανε δωρεά.

Με τα λεφτά του εφοπλιστή -που ο Τύπος πρόβαλε σαν δωρεά- αγοράστηκαν ληγμένα κοτόπουλα, τα κοτόπουλα δεν πήγαν ποτέ εκεί που ήταν να πάνε, ό ένας από το ΔΣ της ΜΚΟ πήγε φυλακή και ο άλλος φυγοδικεί, και με την κρατική επιχορήγηση της νέας ΜΚΟ, που στήθηκε για να ξεπληρώσει το δάνειο, επιστράφηκαν τα χρήματα στον ευεργέτη εφοπλιστή.

Από όλο αυτό το πανηγύρι δεν θα απουσιάζει η Μαρία Σαράφογλου, που και πάλι δεν θα φταίει αυτή, γιατί κανένας σοβαρός επιχειρηματίας ή ολιγάρχης δεν πατάει ποτέ το πόδι του σε αυτές τις συγκεντρώσεις.

Εκτός από τα παραπάνω εισαγωγικά για την πάστα των ομιλητών, άλλες ιδιαίτερες οδηγίες, αν και δεν χρειάζονται, σας τις δίνω για να μην σας περάσουν για κανένα άξεστο.

Το dress code ενός σοβαρού συνεδρίου επιβάλλει την γραβάτα, αλλά στο ελεύθερο χρόνο σας και στις εξόδους στις ψησταριές της Αράχοβας μπορείτε να εμφανίζεστε πιο casual.

Αποφύγετε τις κουκούλες στο κεφάλι, ακόμη και αν κρυώνετε, γιατί μπορεί να σας πετύχει ο Δημήτρης και να νομίσει ότι είσαστε χούλιγκαν της θύρας 13.




Για την διαμονή σας -κάπου πρέπει να μείνετε, βρε αδελφέ- το Forum έχει φροντίσει να καπαρώσει για τις ανάγκες του τις καλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους θα σας φέρει αναμνήσεις από καλοκαιρινές διακοπές στο Κιάτο και στην Ακράτα.



Στο ισόγειο, μάλιστα, του ενός από αυτά λειτουργεί mini market για τους ξενύχτηδες που ξεμείνανε από τσιγάρα.

Τα βράδια, μετά το πέρας των ομιλιών, σας συμβουλεύω να μην κλειστείτε μέσα στο δωμάτιο για να μελετήσετε τα papers με τα οράματα.

Αφού δειπνήσετε στις τοπικές ταβέρνες -και σας πάρουν το πορτοφόλι για μια κατεψυγμένη μπριζόλα και ένα κομμάτι φορμαέλα- πηγαίνετε σε κανένα bar για να διασκεδάσετε λίγο.

Η περιοχή, εκτός από τα καταστήματα που πουλάνε κινέζικες γκλίτσες και κουδούνες, είναι γεμάτη από bar.

Εκεί μέσα θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε, εκτός από πουτάvες πολυτελείας που κάνουν πιάτσα για να ψωνίσουν κελεπούρι από το συνέδριο, και καμία σύνεδρο, για να ανταλλάξετε απόψεις πάνω στα θέματα που σας προβλημάτισαν όλη την προηγούμενη μέρα.

Από την προμελέτη των βιογραφικών, σας προτείνω για απορίες σε θέματα διεθνούς διπλωματίας να απευθυνθείτε στην Πολωνέζα Katarzyna, ενώ για τα οικονομικά συστήνω την Σέρβα Ντρατζιγιάννα.



Αν, επίσης, πετύχετε την Τουρκάλα εκφωνήτρια ειδήσεων, αυτή την Γιουρντακούλ, και ξυπνήσει μέσα σας ο πατριώτης που κοιμάται, μην αρχίσετε να της λέτε για το πόσο φασίστας είναι ο Ερντογάν. Το κορίτσι δεν φταίει σε τίποτα.

Στους άντρες θα επιστήσω την προσοχή, εφόσον δεν είναι 100% σίγουροι ότι κάποια τους γουστάρει, να μην της την πέσουν σαν λιγούρηδες. Οι ξένες δεν αστειεύονται. Δεν το έχουν σε τίποτα να σου τραβήξουν αγωγή αποζημίωσης για σεξoυαλική παρενόχληση συνέδρου.

Για να κλείσουμε τον οδηγό καλής συμπεριφοράς του συνέδρου, να υπενθυμίσουμε ότι το κάπνισμα απαγορεύεται τόσο κατά την διάρκεια των ομιλιών όσο και στα διαλείμματα.

Αν θέλετε να καπνίσετε, βγείτε έξω.

Αν καμιά ξινή σας πει ότι ενοχλεί ακόμη και η μυρωδιά του αέρα, μην της πείτε να πάει να γ@μηθεί. Πηγαίνετε λίγο πιο πέρα και καπνίστε.

Τέλος, ένα μικρό tip κοινωνικής αγωγής, που θα σας κάνει να νοιώστε άρχοντες, είναι, όταν ετοιμάζετε την βαλίτσα σας για να φύγετε από το ξενοδοχείο, να μην σουφρώσετε το μπουρνούζι του μπάνιου.

Ο νεοφιλελεύθερος δεν είναι ποτέ ένας αριστερός ψιλικατζής.

Θα μου πείτε: «Τι μας τα γράφεις όλα αυτά; Μήπως και πρόκειται να πάμε;»

Δεν πειράζει, ρε. Θα πάω εγώ για εσάς. Τζάμπα κάνω τόση ρεκλάμα στο Forum;

Εσύ, πάντως, Πιτσιρίκο, μη και λείπεις.

Γ.Κ.

(Αγαπητέ φίλε, εγώ τους σέβομαι τους Δελφούς. Χωματερή τους έχους κάνει τους Δελφούς οι φιλελέδες. Τώρα που το σκέφτομαι, το μόνο φόρουμ που μου αρέσει είναι αυτό του Internet. Σε αυτό το φόρουμ, δεν έχει σημασία ποιους ξέρεις, ούτε ποιοι είναι ο γονείς σου, ενώ δεν χρειάζεται να είσαι σε κανένα κύκλωμα. Τέλος πάντων, θα έρθω στους Δελφούς φέτος. Θα τα πούμε από κοντά. Την αγάπη μου.)



Δεν υπάρχουν σχόλια: