27.2.20

Βόμβες Παπαγγελόπουλου για Μιωνή στο «Εκτός Γραμμής»...

«Ο κ. Παππάς μου είπε ότι τον παρακάλεσαν να τον δεχθούμε – Ο κ. Σαμαράς με είχε φωνάξει σπίτι του»...

ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μίλησε για τις κατηγορίες σε βάρος του από τον Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος κατέθεσε μήνυση εις βάρος του για σύσταση συμμορίας, δωροληψία και εκβιασμό.

«Άλλη μια παρανομία σε βάρος μου», δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος στο «Εκτός Γραμμής» με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και...
πρόσθεσε: «Η επιστημονική επιτροπή θα εκφέρει την άποψή της, αν μπορεί να διευρυνθεί. Να το διευρύνουν όσο θέλουν αρκεί να εφαρμόσουν το Σύνταγμα. Που λέει οποιαδήποτε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος μου, πρέπει να γίνει μετά από απόφαση της ολομέλειας της Βουλής. Εμένα δεν με ενδιαφέρει, να τηρήσουν το Σύνταγμα και να το διευρύνουν όσο θέλουν (σ.σ.: το κατρηγορητήριο)».

«Αποδείχτηκε πέραν κάθε λογικής αμφιβολίας, ότι η επιτροπή που συστήθηκε αφενός μεν για την εκδικητική μου δίωξη και αφετέρου για να ξεπλύνει το σκάνδαλο της Novartis, έχει αναλάβει εργολαβικά να ξεπλύνει και άλλα σκάνδαλα, όπως Βγενόπουλου, όπως της λίστας Λανγκάρντ. Πρόκειται για μια επιτροπή – μπουγάδα, ξεπλύματος σκανδάλων», τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και αναφέρθηκε στην κατάθεση Μιωνή:

«Ο κ. Μιωνή είναι ο διαχειριστής του 55% των κεφαλαίων της λίστας Λανγκάρντ, όπου έχουν παρκάρει τα χρήματα οι μεγάλοι φοροφυγάδες, που συντέλεσαν στη χρεωκοπία της χώρας. Ο κ. Σαμαράς ξέρει τον Μιωνή. Ο κ. Παππάς μου είπε ότι δέχθηκε παρακλήσεις, από τον Μιωνή, να δεχθούμε έναν άνθρωπο. Δεν τον γνώριζα τότε, τώρα τον μαθαίνω και τώρα θα δούμε τι κάνει. Τότε, μας είπε ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι αντισημιτική και τον καταδιώκει, ότι ο κ. Βορίδης και ο κ. Φιλιππάκης, τον οποίο είχα γνωρίσει 2-3 μήνες πριν και δεν είχα καμία σχέση μαζί του, είναι μέλη διεθνούς ναζιστικής οργάνωσης και τον κυνηγούσαν γιατί είναι Εβραίος. Και τέλος ότι θέλει να διευθετήσει τις διαφορές του με τον κ. Φιλιππάκη. Την ίδια διευθέτηση την είχε ζητήσει και από τον κ. Σαμαρά τον 2013 και είχε μεσολαβήσει εκείνος για το μεταξύ τους θέμα».

Για το συμβόλαιο: «Υπάρχει παραποίηση. Το συμβόλαιο αυτό δεν έγινε τότε. Το συνέταξε ο Μιωνής, το υπέγραψε εκείνος και το έστειλε στον κ. Φιλιππάκη. Εγώ δεν έβαλα κανένα θέμα χρημάτων. Εγώ είπα ότι οποιαδήποτε διευθέτηση, είναι ιδιωτική τους διαφορά, να την κάνουν μεταξύ τους. Αν τον είχα εκβιάσει, όπως ψέματα λέει, γιατί μετά από δύο χρόνια ζήτησε νέα συνάντηση; Επιπλέον, τότε αυτός πήρε χρήματα. Τον εκβιάζαμε για να του δώσουμε χρήματα; 

Το 2019 προσέφυγε στην ισραηλινή δικαιοσύνη και κατήγγειλε τον Φιλιππάκη, τον Ντάρκα, την Παπαδάκου και τον Βορίδη, σαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Ζήτησε από τις αρχές του Ισραήλ να διωχθούν αυτοί γιατί δεν είχε πάλι εμπιστοσύνη στην πολιτική δικαιοσύνη. Τον Παπαγγελόπουλο τον έβαλε στο κάδρο το 2020. Του ζήτησε κανείς λεφτά; Το συμβόλαιο που λέει το έκανε μετά από 6-9 μήνες εν αγνοία μου».

«Στοιχεία σε βάρος μου δεν υπάρχουν, γι' αυτό και δεν βρίσκουν τίποτα όσο ψάχνουν. Ο κ. Μιωνή βάζει την ισραηλινή κυβέρνηση, από ότι λέει ο κ. Παππάς, να μας καλέσει στο Μαξίμου ο κ. Παππάς, και έρχεται, έχει αιτήματα και μας μαγνητοφωνεί παράνομα. Αν εννοεί αυτό. Εγώ από τα γιουσουφάκια του στον Τύπο αυτό καταλαβαίνω. Η σκευωρία έχει αποκαλυφθεί. Εδώ και έξι μήνες ένα χρόνο προαναγγέλλουν τη δίωξή μου, τι θα πει ο Μιωνή. Πού τα ξέρουν αυτά; Προετοιμάζουν σε βάρος μου τη βρώμικη επίθεση εδώ και καιρό», τόνισε και συνέχισε:

«Εγώ πήγα στο γραφείο του κ. Παππά, μετά από παρακλήσεις καταρχήν του κ. Μιωνή. Τον κ. Μιωνή δεν ήξερα το ποιόν του, το έμαθα μετά. Ο κ. Μιωνή μας είπε τις καταγγελίες του για τη δικαιοσύνη, του είπαμε δεν παρεμβαίνουμε. Για τον κ. Βορίδη του είπα να πάει στη ΝΔ και για τον κ. Φιλιππάκη του είπαμε να διευθετήσουν συμβιβαστικά τις διαφορές μαζί του. Πού είναι το μεμπτό; 

Το συμβόλαιο το έφτιαξε ο ίδιος μετά από έξι μήνες, εγώ δεν έχω συμμετοχή  σε αυτό. Ο κ. Σαμαράς το 2013, που ήταν πρωθυπουργός, αυτός ορθά τα έκανε; Ο κ. Σαμαράς με είχε φωνάξει σπίτι του και μου είχε μιλήσει για το θέμα»...

newpost.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: