27.2.20

Κορωνοϊός: Ακυρώθηκε το καρναβάλι της Πάτρας...

Ακυρώθηκε το καρναβάλι της Πάτρας, όπως και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά και το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό συνεδριάζει εκτάκτως στις...
17:30 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, μετά τις ανακοινώσεις. Μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η ακύρωση των εκδηλώσεων του πατρινού καρναβαλιού και εισηγητής θα είναι ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Επίσης, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου καταστημάτων εστίασης και αναψυχής νομού Αχαΐας.

Το πλήγμα είναι μεγάλο για την πόλη καθώς, όπως είναι γνωστό, το Πατρινό καρναβάλι αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλά και παλαιότερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στο κόσμο, όσον αφορά τη συμμετοχή των καρναβαλιστών και την ιστορία του. Μετρά 190 χρόνια ιστορίας.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία στην Πάτρα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας  κ. Διαμαντόπουλος ανέφερε στο thebest.gr πως τα Καρναβάλια τα διοργανώνουν οι Δήμοι και όχι ο Υπουργός. Όπως είπε τηρεί στάση αναμονής για το τί θα πράξει ο Δήμος Πατρέων.

Οι αντιδράσεις των πληρωμάτων

Αντιδράσεις παρατηρούνται και από τους αρχηγούς των πληρωμάτων του Καρναβαλιού.

Με χιούμορ απαντά καρναβαλιστής στην ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ότι λόγω κορωνοϊού και τριών κρουσμάτων του ιού ακυρώνεται το Πατρινό Καρναβάλι και όλα τα καρναβάλια στην Ελλάδα. «Μα δεν τελειώσαμε» τραγουδά εν ώρα εργασίας στον ΑΣΟ στις Ιτιές, όπου ετοιμάζουν άρματα και κατασκευές, σύμφωνα με το thebest.gr...



newpost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: