20.2.20

«Εξετάστε τους με χρήση μέτρων ηλεκτρονικής προστασίας»...

Τι προτείνει ο Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου για τους προστατευόμενους μάρτυρες...

Την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων μόνο με τη χρήση μέτρων ηλεκτρονικής προστασίας προκρίνει ο Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ενώ αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία της Προανακριτικής Επιτροπής να διατάξει ακόμα και τη...
βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων.

Με έγγραφό του προς την υπηρεσία Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛ.ΑΣ., μετά την χθεσινή υποβολή υπομνήματος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο αντεισαγγελέας καλεί τους πάντες να εφαρμόσουν τα μέτρα εξέτασης για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, όπως αυτά περιγράφονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη το 2018.

Στο έγγραφο ο αντεισαγγελέας αναφέρει τα εξής:

Σας διαβιβάζουμε αντίγραφο της από 19-02-2020 αναφοράς των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ κ. κ. Θεοδώρας Αυγέρη, Ιωάννης Γκιόλα, Σπυρίδωνος Λάππα, Θεοφίλου Ξανθόπουλου, Παύλου Πολάκη, Ιωάννη Ραγκούση και Δημητρίου Τζανακόπουλου και παρακαλούμε για γνώση σας και τις επιβαλλόμενες από τις οικείες προβλέψεις της υπ’ αρ. ΥΑ 429/2019 (ΥΑ 42926οικ. ΦΕΚ Β’ 2194/2018), επί του θέματος, όσον αφορά τη διαδικασία εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων, ενέργειές σας.

Κατά τα λοιπά δεν υπεισερχόμεθα σε θέματα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, αναφορικά με την κλήτευση, την εξέταση των υπό καθεστώς προστασίας τελούντων μαρτύρων και την έκδοση εντάλματος βιαίας προσαγωγής.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αδειάζει τις παράνομες μεθοδεύσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ζητώντας από την Προανακριτική Επιτροπή να εφαρμοστεί η Υπουργική Απόφαση για κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων με χρήση ηλεκτρονικών Μέσων, όπως είχε εξαρχής ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».  

Στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρονται επίσης τα εξής: «Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Αυγή» σχετικά με τα πεπραγμένα του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, κατά τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, εξηγούν πλήρως τον πανικό του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια της ένορκης κατάθεσης του τον Ιανουάριο του 2019, ο τέως προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Φαρμακείων του υπουργείου Υγείας, Στ. Ευαγγελάτος, δήλωσε πως ο κ. Γεωργιάδης ήταν αυτός που καθόριζε τις τιμές των φαρμάκων!

Κατόπιν τούτων, ο κ. Γεωργιάδης δεν μπορεί να κρύψει τον πανικό του: Στοχοποιεί τους προστατευόμενους μάρτυρες, στέλνει τους πολιτικούς του αντίπαλους σε ειδικά δικαστήρια και τους καταδικάζει σε ισόβια. Ο φόβος του για τις δικαστικές εκκρεμότητες ως προς το σκάνδαλο Novartis είναι πλέον πασιφανής.

Το ερώτημα, ωστόσο, παραμένει: Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να κρύβεται για τρίτη μέρα πίσω από τις αθλιότητες των υπουργών του; Υιοθετεί όσα λέει ο κ. Γεωργιαδης; Αν ναι, δεν έχει παρά να κάνει ό,τι δεν τόλμησε τον περασμένο Σεπτέμβρη. Αν όχι, δεν έχει παρά να τον αποδοκιμάσει δημόσια και να τον στείλει σπίτι του».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική, Σπύρος Λάππας,τόνισε ότι «το έγγραφο Μπρακουμάτσου ζητά να εφαρμοστεί η ΚΥΑ και όσα αυτή προβλέπει για την εξέταση προστατευόμενων μαρτύρων στη ΓΑΔΑ. Θέλουμε να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες όπως ορίζει η ΚΥΑ και θέλει η ΓΑΔΑ. Σας παραπέμπω σε όσα δήλωσε προχθές στο Κοινοβούλιο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: