6.2.20

Δεν επιτρέπονται κόλπα για το κλικ...

...αν είσαι tanea.gr και in.gr...

Η δημοσιογραφική αγυρτεία στο Διαδίκτυο είναι αδιάκοπη και εξαπλώνεται. Μιλάμε –πάλι!– για τους παραπλα- νητικούς τίτλους στα θέματα που ανεβαίνουν προς άγραν χτυπημάτων.
Το κακό δεν περιορίζεται στα «δεύτερα» σάιτ, ας τα πούμε περιθωριακά, αλλά και σε...
εκείνα της πρώτης γραμμής. Μιλάμε για τίτλους που υπονοούν τραγωδίες, πόνο, αρρώστιες, αβάσταχτες απώλειες. Η διαδικτυακή ατάκα-σουξέ είναι το «δύσκολες ώρες» για τον/την τάδε.

Βάζοντας στη μηχανή αναζήτησης το «δύσκολες ώρες», το Google μας δίνει … εκατομμύρια αποτελέσματα. Από αυτά, μερικές χιλιάδες αναφέρονται, διαχρονικά, σε τίτλους που τρομάζουν ή προσπαθούν να τρομάξουν. 

Όχι πως δεν υπάρχουν πίσω από αυτό το στερεότυπο πραγματικά δύσκολες ώρες. Και φυσικά υπάρχουν! Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για υπερβολές που στοχεύουν στο κλικ. «Δύσκολες ώρες» πέρασε ο Μενεγάκη επειδή πλημμύρισε ο ποταμός Άχλας στην Άνδρο και έγιναν εκτεταμένες ζημιές στο εξοχικό της (στις «δύσκολες ώρες» της, μπήκε συνδυαστικά, και η πτώση των ποσοστών τηλεθέασης στην εκπομπή της). Δύσκολες ώρες υπήρξαν για γνωστά πρόσωπα επειδή έφυγαν από τη ζωή παππούδες, θείοι και ξάδερφοι. «Δύσκολες ώρες» και για την Υβόννη Μπόσνιακ επειδή πέθανε το ένα από τα δύο σκυλιά της!



Και χθες διαβάσαμε «Σάκης Ρουβάς: Δύσκολες ώρες για τον τραγουδιστή – Εφυγε από τη ζωή αγαπημένο του πρόσωπο». Πες μας ρε φίλε στον τίτλο, «Δύσκολες ώρες για τον Ρουβά – Πέθανε ο παππούς του». Φυσικά και έχει μικρή σημασία για τον ίδιο τον Ρουβά ότι ο εκλιπών ήταν 95 χρόνων.
Όπως και να έχει πρόκειται για αγαπημένο πρόσωπο. Αλλά όταν είσαι μεγάλο μιντιακό μαγαζί, όταν δεν ανήκεις στο διαδικτυακό περιθώριο, δεν ποντάρεις σε κόλπα για να πάρεις το κλικ· αλλιώς το παίρνεις –όχι με εντυπωσιασμούς. Δεν σου επιτρέπεται, δηλαδή, όταν είσαι tanea.gr και το in.gr να κάνεις φτηνές πονηριές...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: