27.2.20

Σε εκδρομή στο Λονδίνο...

...με 100 μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών η κόρη της 40χρονης...

Σε εκδρομή μαζί με περίπου εκατό συμμαθητές της από το Κολλέγιο Αθηνών στο Λονδίνο βρίσκεται η κόρη της 40χρονης τραπεζικού. Το κορίτσι είχε ταξιδεύσει με τη...
μητέρα του στο Μιλάνο, επέστρεψε και τώρα παίρνει μέρος στην εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η κοπέλα θα ελεγχθεί στο Λονδίνο και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα αποφασισθεί αν θα επιστρέψουν ή όχι από τη βρετανική πρωτεύουσα. Στο ίδιο σχολείο φοιτά και το μικρότερο παιδί της οικογένειας. Η διοίκηση του Κολλεγίου έχει ενημερώσει με μήνυμα τους γονείς των μαθητών του ότι μητέρα είναι θετική στον κορωνοϊό και παράλληλα ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Είναι άγνωστο πάντως, αν οι μαθητές θα πάνε αύριο στο σχολείο.
Τα δύο παιδιά της γυναίκας είναι μαθητές της Β' λυκείου (η κόρη) και της Γ' Γυμνασίου ο γιος.

Το μήνυμα που έστειλε το Κολλέγιο στους γονείς των μαθητών του και υπογράφεται από τον κ.Απόστολο Αθανασόπουλο, συνδιευθυντή του Κολλεγίου και Συντονιστή Σχολικών Μονάδων έχει ως εξής:

note0
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στον νέο Κορωναϊό Covid 2019.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη.

Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι το μήνυμα εστάλη το απόγευμα σήμερα, υπό τον τίτλο «επείγουσα ανακοίνωση προς γονείς».

Σοβαρές ευθύνες στον γιατρό εργασίας

Η 40χρονη που διαγνώσθηκε ως το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι στέλεχος της τράπεζας Πειραιώς και εργάζεται στο κεντρικό κτιριο της τράπεζας, στην οδό Αμερικής, ως εκ τούτου δεν έρχεται σε επαφή με το κοινό. Μετά την επιστροφή της από την Ιταλία, πήγε κανονικά τη Δευτέρα στη δουλειά της και μάλιστα γιόρταζε τα γενέθλιά της και δέχθηκε ευχές, με πολλές αγκαλιές και φιλιά από τους συναδέλφους της. Την Τρίτη η γυναίκα δεν αισθανόταν καλά και ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη βοήθεια του γιατρού εργασίας. Παρά το ταξιδιωτικό της ιστορικό, της συνεστήθη να πάει στο σπίτι της και δεν έγινε καμία επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, όπως απαιτεί το πρωτόκολλο. Η 40χρονη παρέμεινε στο σπίτι της και την Τετάρτη και σήμερα καθώς η κατάστασή της δεν βελτιωνόταν μετέβη αρχικά στο «Σωτηρία» και κατόπιν στο Metropolitan όπου η διαλογή του περιστατικού έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Μετά τη διάγνωση από το Ινστιτούτο Παστέρ η γυναίκα διακομίσθηκε στο Αττικόν, όπου και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: