27.2.20

Ποιος θα συνεχίσει να πληρώνει τη μπάλα;...

Ποιος θα χρηματοδοτήσει το ποδόσφαιρο; Μια πολύ βασική παράμετρος στις συζητήσεις που διεξάγονται για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι τα χρήματα. Οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες έχουν την περίεργη αντίληψη πως θα...
συνεχίσουν να καταστρέφουν το άθλημα και στο τέλος του μήνα θα υπάρχει κάποιος να τους πληρώνει.

Ποιος θα χρηματοδοτήσει το ποδόσφαιρο; Μια πολύ βασική παράμετρος στις συζητήσεις που διεξάγονται για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι τα χρήματα. Οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες έχουν την περίεργη αντίληψη πως θα συνεχίσουν να καταστρέφουν το άθλημα και στο τέλος του μήνα θα υπάρχει κάποιος να τους πληρώνει.

Παλιά ήταν ο ΟΠΑΠ, τη θέση του διαδέχθηκε, κατά περιόδους και διαφορετικές κυβερνήσεις- από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ- η ΕΡΤ, ενώ η συνδρομητική τηλεόραση, είναι ο βασικός πυλώνας του ελληνικού ποδοσφαίρου ως και σήμερα.

Όμως, αρκεί να δει τον αριθμό των εισιτηρίων στα γήπεδα, ή τις τηλεθεάσεις των αγώνων της Super League και των (δήθεν) αθλητικών εκπομπών για να διαπιστώσει την μειωμένη απήχηση του προϊόντος. Ο κόσμος απουσιάζει. Θέαμα δεν υπάρχει. Συνεπώς η αγορά συρρικνώνεται, ενώ δίπλα οργιάζει η δεύτερη -και πιο κερδοφόρα- μαύρη αγορά.

Αν επικρατούσε η λογική, οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ, θα έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για να προσαρμοστούν στις επιταγές της FIFA και της UEFA...

mediagr.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: