17.2.20

Η Ακροδεξιά βγάζει τα φίδια... παγανιά...

«Θα βάλετε 7.000 παιδιά φυλακή;» ρώτησε ο κ. Ζαχαριάδης. Και ο τηλεπαρουσιαστής του ΣΚΑΪ έσπευσε αδημονώντας να απαντήσει: «Μέσα όλοι» «Άντε, κ. Βορίδη μου, ξεκινήστε. Ψήφισε ο ελληνικός λαός. Τι περιμένετε;»

Η επίθεση ήταν συντονισμένη. Την προηγούμενη Παρασκευή η κυβέρνηση θόλωσε τα νερά στο...
προσφυγικό, με τον κ. Λογοθέτη να δηλώνει ότι οι δομές που θα φτιαχτούν θα είναι ανοιχτές και θα λέγονται «κέντρα πολυλειτουργικά».

Αμ δε... Ήρθε η Δευτέρα και αρχής γενομένης από τον Κ. Κυρανάκη βγήκε όλο το βαρύ πυροβολικό και ο υπουργός Μηταράκης να μιλούν για τα «κλειστά κέντρα» που θα γίνουν άμεσα, σε 6-7 μήνες.

Για να δείξουν την αποφασιστικότητά τους επίταξαν και πέντε περιοχές για να γίνουν οι φυλακές. «Στα κάγκελα» βγήκαν οι “γαλάζιοι” αιρετοί, που δεν περίμεναν ότι η «αποσυμφόρηση» που τους έταζαν θα γινόταν πέντε Μόριες.

Και επειδή ο κόσμος που θαλασσοπνίγεται για να σωθεί από τον πόλεμο και είναι πιο κοντά στην Ευρώπη σιγά μη φοβηθεί τα «κλειστά», σκέφτονται να πάνε σε «νέα διαπραγμάτευση», όπως είπε ο Μπ. Παπαδημητρίου (ΣΚΑΪ).

Αλλά όπως και ο Θ. Πλεύρης είπε: «Δεν μπορεί να ισχύει η Συνθήκη της Γενεύης του 1951, που κάλυπτε ένα ευρύτερο πλαίσιο προστασίας» για τους πρόσφυγες. Γιατί πως θα τους κλείνουν φυλακή για να τους επαναπροωθούν αν όλοι δικαιούνται άσυλο; Ήθελε να πει αλλά το κράτησε.

Ο Αδ. Γεωργιάδης μαινόταν με μίσος στο πάνελ της ΕΡΤ: «Κλειστά 24 ώρες το 24ωρο». «Αμυγδαλέζα», «Να μη βγαίνει ούτε κουνούπι. Ποτέ, μέχρι να φύγουν». Δεν πρόλαβαν να στεγνώσουν τα δάκρυα από το Άουσβιτς και ονειρεύεται τους νέους «Παρθενώνες».

Ο πιο αποκαλυπτικός όμως απ’ όλους, για τις προθέσεις της κυβέρνησης, ήταν ο Μ. Βορίδης: «Κλειστό κέντρο, άρα σταματάει η μεγάλη άνεση που έχουν αυτή τη στιγμή (!) Επομένως μπαίνουν σε μια συνθήκη διοικητικού περιορισμού» και «επισπεύδεται η διαδικασία της επαναπροώθησης, με την ταχεία κρίση των αιτήσεων ασύλου». Θα ήθελα να δω τον κ. Βορίδη στη μεγάλη αυτή άνεση της ζούγκλας της Μόριας.

Κλειστό κέντρο, «επομένως τους βρίσκουμε για να κάνουμε την επαναπροώθηση» πρόσθεσε δηλώνοντας «επιφυλακτικός στη διαδικασία αποσυμφόρησης», διότι «αυτοί που φεύγουν από το νησί δεν πρόκειται ποτέ να επαναπροωθηθούν».

Με δυο λόγια, το «σχέδιο» είναι: φυλακές και επαναπροωθήσεις.

«Θα βάλετε 7.000 παιδιά φυλακή;» ρώτησε ο κ. Ζαχαριάδης. Και ο τηλεπαρουσιαστής του ΣΚΑΪ έσπευσε αδημονώντας να απαντήσει: «Μέσα όλοι» «Άντε, κ. Βορίδη μου, ξεκινήστε. Ψήφισε ο ελληνικός λαός. Τι περιμένετε;»

Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς σε τι συνθήκες θα ζουν οι άνθρωποι, σε περίπτωση που τους κλείσουν «όλους μέσα» όπως εύχεται. «Να τους έχουμε αμολυμένους, να κάνουν ό,τι θέλουν;»

Αποφασίστε όμως. Στο ένα κανάλι η Βούλτεψη να λέει: «Τα ίδια κάνατε και εσείς. Θέλατε κλειστά κέντρα» και, την ίδια ώρα, στο άλλο, ο Βορίδης το αντίθετο, ότι επί ΣΥΡΙΖΑ «έρχονταν και έφευγαν στην ενδοχώρα»...

Κατερίνα Μπρέγιαννη
Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: