27.2.20

Το αποχαιρετιστήριο «γλέντι» των ανδρών των ΜΑΤ...

ΒΙΝΤΕΟ

Χωρίς τέλος τα έκτροπα των δυνάμεων των ΜΑΤ στην Χίο, ακόμα και κατά την αποχώρησή τους από το λιμάνι των Μεστών, δίνοντας άλλη μία παράσταση αστυνομικής αυθαιρεσίας, όπως εδώ και τρεις μέρες στο...
νησί κατά τις οποίες χτύπησαν ανθρώπους και κατέστρεψαν οχήματα.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα και φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες, αστυνομικοί με πολιτικά προχώρησαν σε τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς, ρίψεις δακρυγόνων και πετρών προς συγκεντρωμένους κατοίκους, λίγο πριν επιβιβαστούν στο «Νήσος Ρόδος», ενώ πέταξαν χημικά και μέσα από το πλοίο.

Μάλιστα, ορισμένοι κρατούσαν κράνη και ρόπαλα, πήδησαν την περίφραξη του λιμανιού και δεν δίστασαν να σπάσουν αυτοκίνητα πολιτών. Κάτοικοι της περιοχής που είχαν κατέβει στο σημείο, «ξεπροβόδισαν» με έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ, που έφτασαν το βράδυ της Δευτέρας με απόφαση της κυβέρνησης μετατρέποντας το νησί σε εμπόλεμη ζώνη, επιστρέφουν στην Αθήνα, μετά το όργιο καταστολής και τη χθεσινή υποχώρηση της κυβέρνησης στις μαζικές διαμαρτυρίες των κατοίκων στα σχέδια της για νέες κλειστές προσφυγικές δομές μέσω επίταξης χώρων 

Και σήμερα έγιναν κινητοποιήσεις κατά της αστυνομικής καταστολής και του κυβερνητικού αυταρχισμού στη Χίο αλλά και στην Αθήνα. «Εξω τα ΜΑΤ από τα νησιά» και «κάτω η χούντα του Μητσοτάκη» φώναξαν χθες έξω από τη Βουλή εκατοντάδες νησιώτες που βρίσκονται στην πρωτεύουσα μέσω των συλλόγων τους.

Μηνυτήρια αναφορά Μιχαηλίδη

Στο μεταξύ μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, για την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε χθες από άνδρες των ΜΑΤ, όταν προσπάθησε να παρέμβει -και με την ιατρική του ιδιότητα- υπέρ ενός τραυματία.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, το πρωί της Τρίτης στην περιοχή Άγιος Μακάριος Βροντάδου, όπου πολίτες είχα στήσει μπλόκο για να μην περάσουν μηχανήματα και ΜΑΤ ώστε να ξεκινήσουν τις εργασίες για τις νέες δομές, προπηλακίστηκε από άνδρες των ΜΑΤ επειδή ζήτησε εξηγήσεις για τον άδικο ξυλοδαρμό πολίτη, ο οποίος είχε συλληφθεί και αιμορραγούσε.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τη Εισαγγελία Πρωτοδικών για το συμβάν και κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: